Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 12 mei 2023, 19:00 - HomeFinance
#verduurzamen

Rotterdam, Nederland - Er is geen ontkomen meer aan: de wereld van elektrisch rijden zit vol met 'handdoekleggers'. Net als bij het zwembad op vakantie, waar de vroege vogels de beste plekjes bezetten met hun handdoek, zien we een vergelijkbaar fenomeen bij laadpalen. Gelukkig heeft Plugz, een vooruitstrevende Nijmeegse start-up, een oplossing bedacht die niet alleen efficiënter is, maar ook duurzamer. Hun innovatieve aanpak heeft hen nu een nominatie voor de prestigieuze Laadinfra Innovatie Award opgeleverd.

Laadpalen zijn de zonnebedjes van de elektrische voertuigen (EV's), en net als bij het zwembad willen we allemaal een plekje. Maar sommige EV-rijders claimen hun laadpaal lang nadat hun batterij al vol is, waardoor anderen in de kou blijven staan. Dit 'handdoekje leggen' is niet alleen frustrerend, maar het is ook inefficiënt en onduurzaam.

Plugz heeft hier echter iets op gevonden. Ze hebben een reeks slimme oplossingen ontwikkeld, waaronder directe boekingen van laadpalen, smart queuing ( slimme wachtrijen ) en agenda boekingen. Deze innovaties zorgen voor een eerlijker en efficiënter laadproces, waardoor laadangst en range anxiety tot het verleden behoren.

Maar dat is nog niet alles. Plugz heeft ook een innovatief rating systeem geïntroduceerd dat EV-rijders beoordeelt op hun laadgedrag. Dit zorgt voor transparantie en verantwoordelijkheid, waardoor 'handdoekleggers' ontmoedigd worden en de efficiëntie van het laadproces verder verbetert.

De nominatie voor de Laadinfra Innovatie Award erkent de toewijding van Plugz om bij te dragen aan een duurzame mobiliteitsinfrastructuur in Nederland. Dit is niet alleen goed nieuws voor Plugz en hun team, maar ook voor alle EV-rijders en het milieu.

Duurzaamheid en efficiëntie zijn niet alleen belangrijk in de financiële wereld, maar ook in de wereld van elektrisch rijden. Plugz laat zien dat deze twee hand in hand kunnen gaan. Dus de volgende keer dat je je EV oplaadt, denk dan aan Plugz en hun missie om 'handdoekje leggen' tot het verleden te laten behoren en de toekomst van duurzaam elektrisch rijden vorm te geven.

HomeFinance
HomeFinance redactie

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.