Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 21 juni 2023, 11:13 - Anneke Ranzato-Versloot
#beleggen #homefinance

Gisteren vertelde ik over de nieuwe vergelijking van energieprijzen op HomeFinance.nl. Vandaag... hebben we alweer een nieuwe tool voor je: een handige vergelijking van online brokers, voor als je aan de slag wilt gaan met beleggen. Twee prachtige toevoegingen aan onze website, al zeg ik het zelf.

Vergelijkingen sinds 2003!

Met HomeFinance hebben we al sinds 2003 we talloze mensen geholpen met het in beeld brengen van:

Daarnaast staat op onze site héél veel informatie over al deze onderwerpen - met daarbij ook veel aandacht voor belastingen en geld besparen. En last but not least: we houden je op de hoogte van nieuws over geldzaken en schrijven blogs met onze visie daarop.

Verduurzaming en energietarieven

Vorig jaar is HomeFinance.nl overgenomen door een nieuwe eigenaar: Finckers. Sindsdien hebben we het aantal onderwerpen nog verder uitgebreid, met bijvoorbeeld veel aandacht voor het verduurzamen van de je huis en het vergelijken van energietarieven

Verduurzaming en geld besparen

Vergelijken beleggen via online brokers

Nu is daar dan dus ook een vergelijker van online brokers bij gekomen. Daar zijn er in de loop van de jaren nogal wat van opgekomen in de markt voor beleggen, en de verschillen zijn groot. Wil jij zelf beleggen via zo'n broker, dan is het slim om ze goed naast elkaar te zetten voordat je een keuze maakt.

Brokers vergelijken

Geen beleggingsadvies!

We gaan geen beleggingsadvies geven. Of in ieder geval: ik zeker niet, want ik ben geen beleggingsadviseur of -expert. Soms roep ik er wel wat over en zal dat blijven doen. Zelf heb ik wel wat aandelen, maar dat stelt bijzonder weinig voor. Ik kijk er ook niet naar om: op een x-moment heb ik die aangeschaft en eigenlijk zie ik alleen bij het doen van m'n belastingaangifte wat de waarde is. Een prototype passieve belegger ben ik. 

Beleggen

Meer weten over beleggen?

Als je nog nooit iets met beleggen gedaan hebt zul je zien dat de vergelijker boordevol termen staat die jou niets zeggen. Ik kan ze ook niet allemaal zo even uit de losse pols uitleggen. Om je te helpen gaan we je dan ook veel informatie geven over beleggen. Die informatie is in opbouw, dus zal in de komende tijd gevuld worden.

Beleggen brengt risico's met zich mee...

Ik hoop eigenlijk dat ik het niet hoef te zeggen, dat je het wel weet. Maar voor de zekerheid: 

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Het is gewoon belangrijk om te realiseren dat beleggen risico's met zich meebrengt. Dat het een tijdje heel goed kan gaan met koersen, maar dat die ook kunnen instorten. Dat het dus prima zo kan uitpakken dat jouw beleggingen op een x-moment veel minder waard zijn dan het bedrag dat je erin hebt gestopt.

Kans op mooie winst

De andere kant van die medaille is dat je er ook hele mooie winsten mee kunt behalen, een rendement dat vele malen hoger is dan de spaarrente. Ik ben duidelijk niet tegen beleggen (ik doe het zelf immers ook) - wel tegen ondoordacht beleggen met geld dat je niet kunt missen. Houd dat in beeld als je er iets mee wilt doen!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.