Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogHet verduurzamen van je huis... we hebben het er hier op HomeFinance.nl regelmatig over. Logisch: het is iets waar veel mensen mee bezig zijn en het heeft heel direct te maken met jouw persoonlijke financiën.
Op verschillende manieren raakt verduurzamen jouw portemonnee. Aan de ene kant kun je ermee goed besparen op je energierekening. Aan de andere kant kost het geld en leeft dus de vraag waar je de kosten van gaat betalen: van spaargeld, een extra hypotheek of een lening.
Nu ben ik heel toevallig zelf ook bezig met het maken van plannen voor het verduurzamen van onze woning. Dat is hard nodig, energielabel D... daar kun je eigenlijk niet meer mee aankomen. Over de eerste stapjes in die richting schreef ik in november 2022 al deze blog: Huis verduurzamen: betalen met spaargeld of lening?
Die blog ging voornamelijk over de vraag hoe je duurzaamheidsmaatregelen kunt financieren. Ik had nog geen idee wat het kostenplaatje ging worden, zover was ik nog niet toen. Dus ging ik op zoek naar een beeld van de kosten voor het verduurzamen van ons huis.
Inmiddels zijn we alweer een stap verder en wil ik het een keer niet hebben over de financiering, maar over het traject met offertes voor verduurzaming. Want dat vind ik een enorme hobbel in dit project. Zoals ik in april al schreef:
Ik vind het oprecht ingewikkeld om te bepalen met wie je voor zo'n project in zee wilt gaan. Het kost een behoorlijke som geld, dus je wilt een bedrijf inschakelen dat je kunt vertrouwen. Geen cowboys met snelle praatjes die vervolgens niet leveren.
Eind november vorig jaar hebben wij een energie-adviseur van De Energiebespaarders over de vloer gehad. Gewoon gevonden via Google. De werkwijze is me goed bevallen, en vervolgens blijkt maanden later dat m'n collega's van HomeFinance een samenwerking met ze zijn aangegaan. Grappig! Via onze website kun je inmiddels heel eenvoudig een gratis Energiebespaarscan aanvragen bij De Energiebespaarders.
Gratis Energiebespaarscan aanvragen
Met die Energiebespaarscan kun jij je geen buil vallen: het is gratis. Maar ik kan me ook voorstellen dat je niet zomaar iedereen uitnodigt die iets over energie besparen te vertellen heeft, want dan kun je wel aan de gang blijven. Daarom dacht ik: laat ik eens iets meer vertellen over onze ervaring met De Energiebespaarders.
Het bezoek van de energie-adviseur was professioneel en voelde niet commercieel aan. De man vroeg, vertelde en bekeek van alles, keek onder de vloer en in de spouwmuur. Controleerde de isolerende waarde van onze ramen en schuifpui, gaf wel een idee over wat de beste maatregelen zouden zijn maar zonder dat je nou het gevoel kreeg dat je iets opgedrongen kreeg.
De uitkomst van het bezoek verscheen al snel in een mooi digitaal rapport: ons EnergiePaspoort. Heel overzichtelijk, mooi vormgegeven en met veel informatie. Over de huidige aspecten van ons huis, over de mogelijkheden qua isolatie en tenslotte een advies.
Voor verschillende isolatiemaatregelen gaf het rapport aan dat het niet rendabel zou zijn om daar iets aan te doen. Alleen spouwmuurisolatie zou voldoende rendement opleveren, en nieuwe beglazing. Zonnepanelen hebben we al en het vervangen van onze CV ketel zien we vooralsnog niet zitten.
In het Energiepaspoort worden meteen met offertes voor de geadviseerde maatregelen aangeleverd. Voor de nieuwe beglazing verwijzen ze echter alleen maar door, daar brengen ze zelf geen offerte voor uit. Dat is te specialistisch om te standaardiseren, snap ik helemaal. Uiteindelijk kwam ik er qua bedragen dus niet zoveel verder mee. Het bedrag voor spouwmuurisolatie valt in het niet bij dat voor nieuwe beglazing en kozijnen voor ons hele huis, dat spreekt voor zich.
Daarna ben ik één keer gebeld door De Energiebespaarders. Logisch: je mag verwachten dat ze contact opnemen na zo'n bezoek en rapport. Dat telefoontje voelde ook niet als een verkoopgesprek waarin de adviseur probeert je over te halen om iets te doen. Heel prettig, ik ben nogal allergisch voor commercieel gepush. Het Energiepaspoort wordt na het gesprek ook nog even aangepast op basis van wat we besproken hebben.
Alleen was het totale financiële plaatje dus nog volledig onduidelijk. Het gevolg: ik liet het weer een tijd liggen. Pas in april ben ik aan de slag gegaan met het opvragen van offertes voor kunststof kozijnen met nieuwe beglazing.
Daarvoor hebben we nu eindelijk onze keuze gemaakt (toevallig de partij naar wie we zijn doorverwezen in het rapport van De Energiebespaarders, nadat we nog vier andere offertes hebben gekregen) en wilde ik weer even terug naar de kosten van die spouwmuurisolatie voor het totaalplaatje.
Dan blijkt hoe handig de digitale werkwijze van De Energiebespaarders is. Het Energiepaspoort uit december ... zou dat nu nog steeds werken? Ja hoor: alle info is nog gewoon te raadplegen. Heel prettig.
Dat de offerte voor die spouwmuurisolatie verlopen is, dat is natuurlijk helemaal logisch. Maar daarvoor kon ik ook weer heel gemakkelijk met één druk op de knop een nieuwe offerte opvragen, geen moeilijk gedoe. Natuurlijk zal ik na het ontvangen van die nieuwe offerte nog wel even rondkijken hoe het prijsniveau daarvan in de markt ligt. Maar als het marktconform blijkt ben ik erg geneigd de offerte van De Energiebespaarders de voorkeur te geven - deze professionele en fijne werkwijze mag beloond worden vind ik.
Nu denk jij misschien: jaaaa maar HomeFinance heeft een samenwerking met De Energiebespaarders, dus zal die Anneke echt niets nadeligs over ze opschrijven. Wie mijn blogs volgt weet dat ik zo niet in elkaar zit. Als ik geen vertrouwen heb in of vervelende ervaringen met een partij, dan schrijf ik dat op. Oók als we er een samenwerking mee hebben. Met deze club heb ik vooralsnog alleen maar positieve ervaringen - dat mag dan ook opgeschreven worden toch?!
Ik zeg dus: vraag gewoon zo'n Energiebespaarscan aan. Het is gratis dus kost je alleen wat tijd - en het geeft op een professionele manier fijn inzicht in de mogelijkheden en kosten van het verduurzamen van je huis. Zonder dat je van alles opgedrongen krijgt!
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.