Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 2 oktober 2023, 11:39 - HomeFinance
#beleggen

De industrie van de eurozone vertoont gemengde signalen van krimp en herstel, afhankelijk van de betrokken landen, blijkt uit de meest recente cijfers van S&P Global die maandag zijn vrijgegeven.

De algemene industrie van de eurozone heeft in september een verdere daling laten zien met de inkoopmanagersindex die daalde naar 43,4, vergeleken met 43,5 in augustus. De voortdurende trend van de index die onder de 50 noteert, heeft hoofdeconoom Cyrus de la Rubia van Hamburg Commercial Bank ertoe gebracht te suggereren dat de industriële recessie doorgaat. Hij verwacht echter geen significant herstel vóór het nieuwe jaar, maar is optimistisch dat de laagste punt mogelijk al is bereikt.

Bij het nader onderzoeken van de individuele landen blijkt dat:

  1. Frankrijk de sterkste daling heeft getoond met haar inkoopmanagersindex die van 46,0 in augustus daalde naar 44,2 in september, het laagste sinds mei 2020.
  2. Italië, daarentegen, liet een positievere trend zien. De inkoopmanagersindex steeg licht van 45,4 in augustus naar 46,8 in september, wat beter is dan de verwachte 45,9.
  3. Spanje zag ook een vermindering in de krimpsnelheid. De inkoopmanagersindex voor de industrie klom van 46,5 in augustus naar 47,7 in september.
  4. Duitsland, de grootste economie in Europa, blijft echter worstelen. De inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie steeg slechts lichtjes van 39,1 in augustus naar 39,6 in september, wat nog steeds ruim onder de verwachting van 39,8 ligt.


Het is belangrijk op te merken dat een indexstand boven 50 groei aangeeft, terwijl een score onder 50 krimp betekent.

HomeFinance
HomeFinance redactie

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.