Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 3 oktober 2023, 16:20 - HomeFinance
#beleggen

Hoewel Tesla's verkoopcijfers zijn gegroeid, heeft het bedrijf niet de verwachtingen gehaald die analisten voor ogen hadden. Dit nieuws zorgde voor wat onrust op de beurs, maar er is ook optimisme.

Verkoopcijfers Tesla geven geen boost aan aandeel

Maandag werd duidelijk dat Tesla's recente verkoopcijfers niet de boost gaven aan het aandeel waarop gehoopt werd. Beleggers maken zich zorgen: lopen de productieprocessen wel soepel en hoe zit het met de winsten?

Een paar dagen geleden waren er nog positieve geluiden rondom Tesla. De aandelen stegen met 4% in de verwachting van goed nieuws. Maar maandag kwam het bericht dat de leveringen van Tesla voor het derde kwartaal lager waren dan eerder was voorspeld. Dit zorgde voor een tijdelijke daling van het aandeel met 3%.

Reden van tegenvallende cijfers Tesla

Waarom deze tegenvallende cijfers? Een van de redenen is een recente update van hun populaire Model 3 auto in bepaalde regio's. Dit had invloed op de leveringsprognoses. Citi-analist Itay Michaeli gaf aan dat, ondanks de bijgestelde verwachtingen, Tesla deze niet heeft kunnen waarmaken.

Toch zijn er ook lichtpuntjes. Tesla heeft in het afgelopen kwartaal 430.488 auto's geproduceerd en 435.059 auto's geleverd. Dat is een flinke groei vergeleken met vorig jaar.

Kortom, ondanks enkele hobbels op de weg, blijft Tesla groeien en kijken velen met interesse naar wat de toekomst zal brengen voor het bedrijf.

Wil je beleggen in aandelen Tesla? Dan heb je een broker nodig. Bekijk ons overzicht van brokers om de verschillende brokers te vergelijken op prijs en voorwaarden.

Vergelijk alle brokers

HomeFinance
HomeFinance redactie

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.