Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 12 juli 2017, 11:37 - Anneke Ranzato-Versloot
#hypotheek

U wilt een behoorlijke verbouwing aan uw eigen woning (laten) doen. Dat kost natuurlijk geld. Eén van de mogelijkheden om zo'n verbouwing te financieren is via uw hypotheek. Daarbij hoeft u niet alleen te kijken naar de mogelijkheden bij uw huidige geldverstrekker. Ook het oversluiten van uw hypotheek kan namelijk een interessante optie zijn.

Hogere hypotheek nodig

Het verhogen van uw hypotheek voor de verbouwing kan op verschillende manieren. U kunt uw huidige hypotheek verhogen bij de bank waar die nu loopt. Dan leent u er een bedrag bij tegen nieuwe voorwaarden en dus ook de actuele hypotheekrente. Misschien wilt u van de gelegenheid gebruik maken om ook het lopende hypotheekbedrag over te zetten naar de hypotheekrente van dit moment?

Kosten bij verhogen hypotheek

Een hypotheek verhogen is niet gratis, daar komen kosten bij kijken. Er is een taxatierapport nodig, er worden advieskosten berekend, vaak moet u opnieuw naar de notaris. En wilt u de rente van uw huidige hypotheek omzetten, dan betaalt u bovendien boeterente. Al deze kosten zijn ook aan de orde als u besluit tot het oversluiten van uw hypotheek naar een andere bank.

Hypotheekrente vergelijken

Omdat u al deze kosten toch gaat maken, is dit het ideale moment om te kijken of u met uw verhoogde nieuwe hypotheek niet beter af bent bij een andere geldverstrekker. Hoe is het gesteld met de hypotheekrente bij uw huidige bank ten opzichte van de rest van de markt? Het is verstandig op dit moment een goede vergelijking van hypotheekrentes en –voorwaarden te maken. Uw nieuwe – verhoogde – hypotheek zal immers weer een fors aantal jaren voor uw vaste lasten zorgen.

Oversluiten met NHG bij verbouwing

Een bijkomend voordeel van verbouwen is dat u wellicht voor uw nieuwe hypotheek Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunt krijgen. Als u aan alle  voorwaarden voor NHG voldoet levert u dat een flink lagere hypotheekrente op. Er komen wel extra kosten bij, maar die zijn snel goedgemaakt door het rentevoordeel.Oversluiten naar een hypotheek met NHG kan dus óók als u op uw huidige hypotheek geen NHG heeft!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.