Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogEen duurzaam huis heeft interessante hypotheekvoordelen
Duurzaam wonen wordt steeds sterker gestimuleerd door de overheid. Je mag meer lenen voor een zuinig huis. Ook zijn er banken die speciale Groene hypotheken verstrekken met een lagere hypotheekrente. Dat maakt het oversluiten van je hypotheek misschien wel interessant.
Duurzaam wonen – er wordt steeds meer aandacht aan besteed. Huizen hebben een energielabel – bij verkoop is dat verplicht. Het beste label is A en er zijn steeds meer woningen die al zo energiezuinig zijn. Daarom wordt daarnaast gewerkt met een EPC – Energie Prestatie Coëfficiënt. De EPC-waarde in 1990 is gesteld op 1,0. Inmiddels geldt voor nieuwbouwwoningen een overheidseis van maximaal 0,4 voor de EPC-waarde.
Ook een oudere woning kunt u duurzamer maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen zonnepanelen, het verbeteren van de isolatie en een energiezuinig verwarmingssysteem. Nu zijn die energiebesparende maatregelen behoorlijk kostbaar. Gelukkig stimuleert de overheid de investering erin met verschillende subsidies. Deze regelingen zijn populair: het budget voor eigenaar-bewoners is inmiddels al op. Voor Verenigingen van Eigenaren is er nog wel budget beschikbaar. Wil je iets op dit gebied gaan doen? Houd dan goed de berichtgeving van de overheid in de gaten!
Investeren in duurzaam wonen kan ook interessant zijn als er geen subsidie voor te krijgen is. Een duurzaam huis kan je namelijk een rentekorting voor je hypotheek opleveren. Kleine kans dat dit bij jouw huidige hypotheek het geval is, dus als je daarvan gebruik wilt maken moet je waarschijnlijk overstappen.
Voor een duurzame woning mag je meer lenen. De maximale hypotheek voor de hypotheekrenteaftrek loopt tot 106% van de woningwaarde, terwijl dat anders 101% is. Zo kun je dus een deel van je investering in energiebesparende maatregelen meefinancieren in je nieuwe hypotheek. Overigens zijn er ook andere mogelijkheden om geld te lenen voor energiebesparing.
Rentekorting, ruimere hypotheek... als je aan de slag gaat met duurzamer wonen kan het bijzonder interessant zijn om na te denken over het oversluiten van je hypotheek. Het totale geldplaatje kan een behoorlijk financieel voordeel laten zien: lagere hypotheekrente, lagere maandlast, lagere energierekening én goed voor het milieu!
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.