Search
Close this search box.

Man man man… die makelaar…

Vooroordeel over makelaars bevestigd

Vooroordeel over makelaars bevestigd

Voor wie het nog niet wist… ik zit midden in het kopen en verkopen van huizen.. Of nou ja: we hebben een ander huis gekocht en krijgen daarvan binnenkort de sleutel. Ons huidige huis hebben we verkocht en dragen we drie weken later over. Het loopt allemaal vloeiend tot nu toe, niets te klagen.

Of nou ja…. niets… die makelaar hè… Over de makelaar bij onze aankoop heb ik niets te mopperen, eerlijk is eerlijk. Snel in de communicatie en voor zover ik kan beoordelen ook fair. Mijn verkopend makelaar (van hetzelfde kantoor) daarentegen….. ik val van de ene verbazing in de andere.

Onderhandeling over verkoop woning

Toen we in onderhandeling waren bijvoorbeeld. We hadden een bod, wij een tegenbod, zij weer een bod, wij weer een tegenbod. Het was nog ochtend. En toen werd het stil en dat bleef het de rest van de dag. Daar werd ik een beetje zenuwachtig van… zouden ze het niet gaan doen dan? Ik nam toch aan ergens daar of tussen onze laatste twee biedingen in uit te komen qua verkoopprijs.

Dus neem ik de volgende dag contact op met m’n makelaar, of hij nog niets gehoord heeft. Nou.. hij had mijn tegenbod nog niet voorgelegd, vond dat hij ze maar even moest laten zweten. Zonder dat mij even te vertellen… alsof ik daar niet van ga zweten! Grrrr.

Financiering koper rond

Vervolgens de financiering van de koper. Dat was eigenlijk de enige ontbindende voorwaarde in de koopakte en dat vond ik ergens nog spannend. Kregen zij de hypotheek niet rond, dan moesten wij immers opnieuw beginnen. Dat zou geen drama zijn, geen ramp, maar wel bijzonder jammer. De makelaar wist dat ik dat spannend vond en verzekerde me dat hij me zou laten weten als ze hun financiering rond hadden.

Nou… ik heb niets van hem gehoord. Toen ik een mailtje kreeg van de notaris van de koper dat de bankgarantie gesteld was heb ik daaruit afgeleid dat de hypotheek rond was. Maar m’n makelaar bleef ongelooflijk stil.

Anderhalve week wachten met antwoord geven?

Tot vandaag. Vandaag verliepen de ontbindende voorwaarden en mijnheer hing om een uur of drie aan de telefoon. Dat de koper zo’n anderhalve week geleden wat vragen had gesteld. Dat hij eigenlijk had gedacht dat die wel zouden overwaaien en dat hij er dus nog niets mee gedaan had. Maar dat hij opnieuw een verzoek had gekregen dat hij toch écht vandaag moest terugbellen.

De vragen waren niet spannend, de uitkomst ook niet – gelukkig. Maar het besef dat hij onze koper anderhalve week heeft laten wachten op antwoord… dat is toch van de gekke?

Zonet lees ik dat huizenbezitters en – kopers bar weinig vertrouwen hebben in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars. Dat van die makelaars, dat heb ik ook altijd gehad. En helaas is dat nu dan weer bevestigd….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek