Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 3 augustus 2017, 15:04 - Anneke Ranzato-Versloot
#huizenmarkt

Voor wie het nog niet wist... ik zit midden in het kopen en verkopen van huizen.. Of nou ja: we hebben een ander huis gekocht en krijgen daarvan binnenkort de sleutel. Ons huidige huis hebben we verkocht en dragen we drie weken later over. Het loopt allemaal vloeiend tot nu toe, niets te klagen.

Of nou ja.... niets... die makelaar hè... Over de makelaar bij onze aankoop heb ik niets te mopperen, eerlijk is eerlijk. Snel in de communicatie en voor zover ik kan beoordelen ook fair. Mijn verkopend makelaar (van hetzelfde kantoor) daarentegen..... ik val van de ene verbazing in de andere.

Onderhandeling over verkoop woning

Toen we in onderhandeling waren bijvoorbeeld. We hadden een bod, wij een tegenbod, zij weer een bod, wij weer een tegenbod. Het was nog ochtend. En toen werd het stil en dat bleef het de rest van de dag. Daar werd ik een beetje zenuwachtig van... zouden ze het niet gaan doen dan? Ik nam toch aan ergens daar of tussen onze laatste twee biedingen in uit te komen qua verkoopprijs.

Dus neem ik de volgende dag contact op met m'n makelaar, of hij nog niets gehoord heeft. Nou.. hij had mijn tegenbod nog niet voorgelegd, vond dat hij ze maar even moest laten zweten. Zonder dat mij even te vertellen... alsof ik daar niet van ga zweten! Grrrr.

Financiering koper rond

Vervolgens de financiering van de koper. Dat was eigenlijk de enige ontbindende voorwaarde in de koopakte en dat vond ik ergens nog spannend. Kregen zij de hypotheek niet rond, dan moesten wij immers opnieuw beginnen. Dat zou geen drama zijn, geen ramp, maar wel bijzonder jammer. De makelaar wist dat ik dat spannend vond en verzekerde me dat hij me zou laten weten als ze hun financiering rond hadden.

Nou... ik heb niets van hem gehoord. Toen ik een mailtje kreeg van de notaris van de koper dat de bankgarantie gesteld was heb ik daaruit afgeleid dat de hypotheek rond was. Maar m'n makelaar bleef ongelooflijk stil.

Anderhalve week wachten met antwoord geven?

Tot vandaag. Vandaag verliepen de ontbindende voorwaarden en mijnheer hing om een uur of drie aan de telefoon. Dat de koper zo'n anderhalve week geleden wat vragen had gesteld. Dat hij eigenlijk had gedacht dat die wel zouden overwaaien en dat hij er dus nog niets mee gedaan had. Maar dat hij opnieuw een verzoek had gekregen dat hij toch écht vandaag moest terugbellen.

De vragen waren niet spannend, de uitkomst ook niet - gelukkig. Maar het besef dat hij onze koper anderhalve week heeft laten wachten op antwoord... dat is toch van de gekke?

Zonet lees ik dat huizenbezitters en - kopers bar weinig vertrouwen hebben in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars. Dat van die makelaars, dat heb ik ook altijd gehad. En helaas is dat nu dan weer bevestigd....

 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.