Anneke Ranzato

Contentmanager HomeFinance & freelance blogger
Gepubliceerd op: donderdag 21 februari 2013 om 11:06
Zou ik nu gaan schelden op de AFM? Omdat het oplichters zijn? Welnee! Ik heb niet zoveel tegen de AFM, maar heb dan ook eigenlijk niets met ze te maken. Nou ja...niets...natuurlijk wel, want in allerlei studiematerialen verwerk ik natuurlijk wel wat de AFM belangrijk vindt. Maar ik ben geen tussenpersoon en sta dus niet onder controle van de toezichthouder. En hoef ze ook niet ieder jaar een gepeperde rekening te betalen. Een kijkje op bijvoorbeeld AM-web leert dat er talloze tussenpersonen zijn die wél grote moeite hebben met de AFM, en mijn collega Jos Koets is volgens mij ook geen fan. Of valt dat eigenlijk wel mee?

Hoe dan ook, het gaat hier eigenlijk niet over de AFM zelf. Wel de waarschuwing die ze gisteren uitte: AFM waarschuwt voor mogelijke oplichter die zich uitgeeft voor toezichthouder. Kijk, het woord oplichter, dat schudt de mensen wel wakker. Toch? Want oplichters, daar houden we niet van.

Alert van de betreffende consument, dat hij het vreemde bezoek meldde bij de AFM. Dat zouden meer mensen moeten doen! Ik vraag me direct af of er ook mensen zijn die erin trappen - als een wildvreemde aanbelt, zegt dat hij van de AFM is en even de hele financiële situatie wil doornemen. Of ze dan zomaar al hun papieren uit de kast trekken en alles laten zien. Zou het?

Ja, die mensen zijn er vast wel. Té goed van vertrouwen en als ze dan ook nog geloven dat de man van de AFM is... tja, dat is onze financiële waakhond... daar zijn onze gegevens wel in goede handen... Ach ja, dat dachten mensen vroeger van de bankdirecteur ook.

Aangemaakt door The Boss op 21-02-2013 13:58

Ik zeg: Jos, kom er maar in!

Aangemaakt door jkoets op 21-02-2013 18:53

Mijn contact met de AFM is altijd goed geweest. Ik heb ze regelmatig te kijk gezet maar dat moet kunnen. Nu spreken we elkaar eens in de twee maanden. Gr. Jos

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.