Anneke Ranzato

Contentmanager HomeFinance & freelance blogger
Gepubliceerd op: woensdag 6 maart 2013 om 18:00
Zoooo dat mocht eens tijd worden. Al tijden vroeg ik me af wanneer ASN Bank nu eindelijk eens met een app voor op m'n smartphone zou komen. Die van Rabobank staat er al een tijdje op, maar ik doe mijn meeste bankzaken via ASN. En dan vind ik het toch wel heel handig om die op ieder moment te kunnen checken zonder te moeten priegelen met inloggen op de website via m'n mobiel.

Nou goed, er is dus nu een ASN app en hij werkt nog goed ook. Toch realiseerde ik me vanmorgen dat zo'n app ook wel een extra discipline vraagt. Het is hiermee wel héél erg makkelijk om geld terug te boeken van je spaarrekening, als je in een winkel iets ziet dat je graag wilt kopen. Impulsaankopen...niets staat ze meer in de weg, behalve je eigen discipline. En het saldo van je spaarrekening natuurlijk.

Waarschijnlijk kun je de mogelijkheid om over te boeken met die bank-apps ook wel uitzetten trouwens. Maar ja, het kan ook wel weer heel handig zijn in sommige situaties. Even de rekening met vrienden splitten in een restaurant. Geen gedoe met mailtjes met rekeningnummers enzo, gewoon even snel betalen aan degene die de totaalrekening aftikt.

Zou het ook depressie opleveren? Als je steeds op je app kijkt naar het saldo van je rekening, dat er niet zo rooskleurig voorstaat? Het scheelt in ieder geval wel bezoekjes aan de geldautomaat, als je geen computer tot je beschikking hebt en wilt weten of je salaris al binnen is. En de teleurstelling als dat niet zo is kun je dan in ieder geval in alle rust verwerken. Beter dan met de hete adem van de volgende saldochecker (of geldopnemer) in je nek!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.