Anneke Ranzato-Versloot

Anneke Ranzato-Versloot

Contentmanager HomeFinance
Gepubliceerd op: 5-2-2016 om 16:30

Ik heb last van een allergie - merk ik. Een allergie die opspeelt als het woord 'claimstichting' op mijn beeldscherm verschijnt. Eerder deze week schreef ik al over de stichting Hypotheekclaim, die als aasgieren bovenop hypotheekadviseurs willen duiken. Natúúrlijk in het belang van de consument....right. Vandaag melden verschillende media dat zich 100 consumenten hebben gemeld bij de aasgieren. Dat zal ze waarschijnlijk zwaar tegenvallen. 100 x € 25 = € 2.500... hebben ze daar nou al die moeite voor gedaan? Ben benieuwd of we ook nog iets gaan horen over het aantal voorgelegde situaties waar ze een zaak van maken.

En dan deze. De stichting Loterijverlies. Ook zo'n kriebels-opwekkend verschijnsel. Deze club sleept de Staatsloterij voor de rechter met een claim namens 193.000 deelnemers. Die willen hun geld terug voor aangekochte staatsloten, omdat de winkansen verkeerd zijn voorgespiegeld in de periode 2000-2008. Dat over die winkansen is ook werkelijk een uitspraak van de Hoge Raad - dat heeft de stichting niet verzonnen. Maar dan die claims! In totaal een eis van maar liefst € 350 miljoen. Alsof mensen naar winkansen kijken als ze een staatslot kopen. Ach welnéé. Het is natuurlijk nogal makkelijk om achteraf te miepen dat je niets gewonnen hebt.

Maar oprichter Ferdy Roet trekt alles uit de kast. Deze week eiste hij bij de rechtbank een voorschot van maar liefst € 10 miljoen voor de proceskosten die hij maakt. Bovendien wilde hij ook dat de Staatsloterij een verbod krijgt op het uitkeren van prijzengeld aan haar deelnemers. Mijnheer Roet kreeg zijn zin niet. Natúúrlijk niet!

Kortom, ik vind die hele stichting onzin. En ik ben niet de enige. Vorig jaar trok hij ten strijde tegen Tros Radar. Nu ben ik persoonlijk zéker geen fan van Antoinette Herzenberg, maar mijnheer Roet kan wel heel slecht tegen zijn verlies. Hij was uitgenodigd voor een uitzending zonder dat erbij gezegd werd waarover het zou gaan. Lekker belangrijk als je niets te verbergen hebt.

Machtig interessant vind ik het dan dat de stichting op Guernsey is gevestigd. Dat Roet zelf vorige maand een hypotheek afsloot van € 3 miljoen bij een hypotheekverstrekker op belastingparadijs Isle of Man. Een hypotheekverstrekker die op hetzelfde adres zit als een bedrijf waar de stichting Loterijverlies vorig jaar € 2,2 miljoen naar overmaakte. Goh, zouden het allebei bedrijven van Roet zijn? Met die hypotheek heeft hij een kapitale villa in het Noord-Hollandse Bergen aangekocht. Om natuurlijk fijn hypotheekrenteaftrek te genieten ... moet hij wel ten minste annuïtair aflossen hè.

Eens even rekenen... 193.000 keer € 35, want dat moesten de 'gedupeerden' betalen om mee te mogen doen aan de fratsen van Roet, is € 6.755.000. Joh. Heeft hij dan echt dat voorschot voor de proceskosten nodig? Misschien begin ik maar een claimstichting. Kunnen mensen die gedupeerd zijn door deze man zich bij me melden.... Ahhhh m'n allergie speelt op, dus toch maar niet.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.