Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Anneke Ranzato

Contentmanager HomeFinance & freelance blogger
Gepubliceerd op: dinsdag 27 juni 2017 om 11:17

Iedereen heeft interesse in geld.. ja toch? Als het gaat om euro's op je rekening dan hè - dat wil iedereen wel. Want het spreekt voor zich dat vrijwel alle mensen graag geld hebben. Dat geeft vrijheid, de ruimte om te doen wat je wilt. Een leven zonder geldzorgen is gewoon veel relaxter dan met. Maar heb je dan ook interesse in geldzaken? Ik doel op interesse in alles er omheen. De mate waarin we ons bewust zijn van onze inkomsten en uitgaven. De keuzes die we maken, of dat op gevoel gaat of dat we ons er echt in verdiepen. Dat.

Nieuws over geldzaken

Ik weet het antwoord eigenlijk wel... heel veel mensen houden zich nagenoeg niet met geldzaken bezig. Ze hebben inkomsten en uitgaven, zolang dat allemaal een beetje uitkomt is er geen reden om je er verder in te verdiepen. Vergis je niet - dat geldt óók voor mij... of nou ja, ik verdiep me zeker weten meer dan gemiddeld in financiële zaken. Dat komt simpelweg door mijn werk: bij HomeFinance zijn we doorlopend bezig met alles dat over geld gaat. Daarom volg ik het nieuws over persoonlijke financiën, houd jullie daarvan op de hoogte via de nieuwsberichten en voeg er regelmatig mijn eigen verhaal aan toe met een blog. Dan hebben we nog een blogger, de onvolprezen Jos Koets, die waanzinnig veel weet over alles wat met huizen en hypotheken te maken heeft en dat graag met jullie deelt.

HomeFinance op social media

De stap naar social media hebben we nog maar mondjesmaat gemaakt. Waarschijnlijk wist je het niet eens, maar we hebben een Facebook-pagina en een Twitter-account! Natuurlijk vinden we het wel super als je die wilt volgen, delen, liken en erop reageert - vinden we leuk...

Leuk genoeg voor Facebook?

Toch worstel ik regelmatig met de vraag in hoeverre mensen geldzaken interessant genoeg vinden voor op social media. Met name op Facebook dan, waar alles toch meer social is dan op Twitter. Zit je te wachten op berichten over bijvoorbeeld sparen, lenen en hypotheken in je tijdlijn? Of zijn dat toch onderwerpen waar je liever niet steeds mee geconfronteerd wordt? Bijvoorbeeld omdat je weet dat je het eigenlijk wel beter zou kunnen regelen eigenlijk, maar het toch niet doet? Of omdat je het gevoel hebt dat het allemaal ingewikkeld is en je geen zin hebt om je erin te verdiepen? Of omdat je altijd geldzorgen hebt en je daar liever niet over praat en nadenkt?

Interesse die geld oplevert

Toch kan interesse in geldzaken je echt geld opleveren. Nogmaals: ik doe het verre van perfect hoor. Ik check m'n verzekeringspremies nagenoeg nooit, doe m'n boodschappen niet bij de goedkoopste supermarkt en geef soms geld uit aan dingen die ik niet echt nodig heb. Dus nee, ik ben niet heilig. Ik vind dan ook oprecht dat je leven niet hoeft te draaien om het uitgeven van zo weinig mogelijk geld. Tenzij het nodig is natuurlijk, dan wel. Maar - of je nou alles zo goedkoop mogelijk wilt regelen of niet - het is altijd handig om op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen rondom geldzaken. Kan je tenslotte echt geld opleveren als je daardoor op zaken let die anders langs je heen zouden gaan. Dus volg je geldnieuwtjes via social media... daar kun je uiteindelijk rijk van worden!

Aangemaakt door Boris op 28-06-2017 10:33

Facebook is voor prive. Ik krijg de kriebels als bedrijven op facebook actief zijn. Allemaal reclame. Voor mij antireclame! Voor Twitter kan ik mij wel voorstellen dat mensen bedrijven volgen. Maar dan met name als het leuk is (prive) of zakelijk interessant (zakelijk). Dus social media zou voor mij niet interessant zijn voor een bedrijf als dat van jullie. En ook ik had een ander verhaal verwacht. Zie de reactie van Jurgen.

Aangemaakt door jurjen op 28-06-2017 09:07

Ik heb zelden een titel gezien die de lading minder dekt. Geen kritiek, want het zet wel aan tot lezen. Het oppikken van bespaartips zal uiteindelijk niet leiden tot rijkdom. Ik had meer een verhaal verwacht over mensen die een verdienmodel hebben via you-tube of facebook. Maar daar gaat je stuk niet over. Dan heb je nog van die nepprogramma's die op phishing lijken (huisvrouw verdient 3000 euro per week met 3 uurtjes werk) of multilevel marketing. Mensen die serieus over geld denken gaan daar ook niet echt iets mee doen. Doordat er niemand verantwoordelijk is voor fact-checken en het scheiden van kaf en koren, zal een serieus bedrijf als HF niet veel hebben aan nieuwe media. Ik zal je niet gauw gaan volgen, omdat ik meestal geen extra financiele producten nodig heb.