Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 30 augustus 2017, 10:21 - Anneke Ranzato-Versloot
#huizenmarkt #hypotheek

In de afgelopen weken heb ik niet veel geschreven of om een andere reden achter de computer gezeten. Ik was bezig met het inpakken van verhuisdozen, meubels uit elkaar halen, schilderen van muurtjes en plafonds, IKEA inkopen doen, kopen van spullen voor onze klusser, nieuwe meubels in elkaar zetten, zelf alvast spullen verhuizen, het begeleiden van de mannen van het verhuisbedrijf en daarna verhuisdozen uitpakken, spullen opruimen en weer meubels in elkaar zetten. Kortom: ik ben verhuisd in deze zomervakantie.

Kopen en verkopen spannender

Iedereen riep maar: spannend hè! Maar ik vond het eigenlijk niet zo spannend. Ja, het kopen zonder dat we onze eigen woning al verkocht hadden. Dat vond ik wel een soort van spannend, maar was ervan overtuigd dat we de juiste beslissing namen. Het regelen van de hypotheek was niet zo zeer spannend als wel dat het meer haken en ogen had dan ik had verwacht. Het verkopen van onze oude woning, met prijsonderhandelingen en het wachten op het verlopen van de ontbindende voorwaarden. Dát vond ik spannend. Het verhuizen zelf eigenlijk niet - dat heb je nogal zelf in de hand immers.

Ontspannen verhuizing

Tussendoor heb ik trouwens ook nog wel twee keer een aantal dagen achterover geleund op de camping. Nu de verhuizing nagenoeg achter de rug is (er zijn echt nog wel wat klusjes te doen maar we wonen gewoon) kan ik zeggen dat het een verhuizing zonder stress is geweest. Het was best hard werken voor een kantoormeisje, maar ging allemaal heel relaxed. Ik had er dan ook vooraf goed over nagedacht hoe we alles zo ontspannen mogelijk konden laten verlopen.

Verhuizen in de zomervakantie

Daarom wilde ik graag verhuizen in de zomervakantie. We hebben een stacaravan - als de kinderen lekker daar konden zijn hoefden ze niet hier rond te lopen. Zo hebben we het ook gedaan: mijn man en kids waren daar terwijl ik hier de boel regelde rondom het klussen. Daarna ging hij aan het werk en kon ik lekker chillen op de camping. Toen er echt verhuisd werd waren zij een weekje logeren bij opa en oma, die elke dag leuke dingen met ze gingen doen. Veel leuker voor hen en veel relaxter voor mij!

Planning is King

Ik had zelfs een schema met allemaal kleurtjes gemaakt met wie van ons gezin op welk moment waar zou zijn. Zo had iedereen dat helder in beeld. Qua voorbereiding en uitvoering heb ik het leeuwendeel gedaan, wat door veel mensen gezien wordt als een gekke taakverdeling. Maakt niet uit: het was voor ons gezin de optimale manier om zonder stress te verhuizen. En dat is gelukt dank zij een goede planning. Planning is King, dat blijkt maar weer.

Verhuisbudget

Het enige dat ik niet vooraf had gedaan was het vaststellen van een verhuisbudget. Ik heb de kosten gewoon op me af laten komen en daar niets voor begroot of voorbereid. Had ik dat wel moeten doen? Ja eigenlijk wel natuurlijk, als financieel bewust persoon. Voor inzicht in je financiën enzo is het wel handig als je van te voren bedenkt welke uitgaven eraan komen. En tijdens zo'n periode ook monitort of alles ook qua geld nog een beetje op schema loopt. Ik was alleen maar bezig met de tijdplanning, niet met de geldplanning.

Gelukkig hebben we genoeg middelen achter de hand. Bovendien ben ik niet van het onnodig geld uitgeven en zeker niet aan onnodig dure dingen. Hoeveel dat in totaal dan was is dan gelukkig niet zo belangrijk. Dat maakt het nog makkelijker om te verhuizen zonder stress!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.