Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 29 november 2017, 10:01 - Anneke Ranzato-Versloot
#betalen

In het nieuws van gisteren: steeds meer mensen betalen met hun smartphone. Inmiddels al zo'n 320.000, terwijl dat begin dit jaar nog minder was dan 150.000. En ik... ik ben er tot nu toe niet één van.

PINpas in telefoonhoesje

Waarom eigenlijk niet? Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Als ik naar de supermarkt ga heb ik al nooit meer een portemonnee bij me: m'n pasjes zitten in m'n telefoonhoesje en ik pin gewoon altijd, al dan niet contactloos. Die pasjes maken m'n telefoon wel dik dus betalen met m'n mobiel zou nog veel handiger zijn.

Rabo Wallet... alleen niet voor mij

Dus ik verdiep me er even in. Boodschappen... gezamenlijke rekening... ha, Rabo heeft vast wel een betaalapp. En ja hoor: de Rabo Wallet. Werkt niet met iPhone maar die heb ik niet, dus met mijn Android phone moet het lukken. Of nee, toch niet... op de website van Rabobank staan een paar uitzonderingen. Waaronder de OnePlus3 met Android 8. Laat dat nou net zijn wat ik hier naast m'n laptop heb liggen....

ASN Mobiel Bankieren dan maar?

En dan - heel grappig - vind ik het opeens heel belangrijk dat ik met m'n mobiel kan betalen. Nog niet eerder over nagedacht, maar nu net ik het niet kan vind ik dat naar. Dan maar even kijken of het met m'n eigen ASN wel kan. Ik kom een heel eind met ASN Mobiel Betalen maar dan.... foutmelding bij het activeren van de app. In een eerder stadium gaf de app trouwens ook al aan dat mijn toestel niet is getest dus dikke kans dat ook hier mijn OnePlus3 niet werkt. Raar. En vooral heel jammer.

Kosten van betalen met mobiel

Klein dingetje trouwens: mobiel betalen is bij ASN gratis tot 1 april 2018 maar gaat daarna € 0,50 per maand kosten. Dat wordt daar vrij duidelijk aangegeven, bij Rabo moet je wel even doorklikken naar de kosten. En dan zie je: het eerste halfjaar gratis, daarna ook € 0,50 per maand. Ook dat vind ik dan wel weer jammer.

Opvallend vind ik dat de kosten bijna overal hetzelfde zijn. ING, Rabo, ASN... allemaal na een gratis periode die vijftig cent per maand. Alleen ABN Amro wijkt af: die houdt het gratis tot 1 januari 2019 en weet nog niet wat daarna de kosten worden. En bij BUNQ is het gratis maar kan het alleen binnen het dure Premium pakket. Tja.

Voor nu moet ik het dus even bij betalen met m'n pinpas houden. En jij? Betaal jij al met je mobiel?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.