Search
Close this search box.

Bitcoin koersen en winsten

Gokken op verdere koersstijgingen?

Gokken op verdere koersstijgingen?

Het is alweer bijna 30 jaar terug dat ik voor het laatst gehandeld heb op de beurs. Beleggen moet je doen voor een langere periode. Eigenlijk moet je een lange adem en veel geduld hebben. Deze eigenschappen heb ik helaas niet. Achteraf kan ik concluderen dat ik meer een “gokker” ben. Ik wil actie zien als ik een aandeel koop. Bij gokken is de kans groot dat je ook daadwerkelijk verliest. Ik heb dat aan den lijve ondervonden en heb ook besloten mij niet meer op de beurs te vertonen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Bitcoin met enorme winsten

De afgelopen tijd komt de Bitcoin steeds meer in het nieuws. Dit heeft natuurlijk te maken met de enorme winststijgingen die deze “munt” bijna dagelijks maakt. Begin dit jaar stond de teller rond de 1.000. Deze week heeft de koers de 17.000 al aangetikt. Je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te kunnen rekenen wat een bedrag van 10.000 euro had opgeleverd in een jaartje beleggen. Deze cijfers zeggen eigenlijk voldoende. De zittende “gokkers” van begin dit jaar slapen heerlijk. Zij hebben alleen nog het probleem wanneer zij gaan verkopen. Verkopen betekent winst nemen, maar zorgt er ook voor dat de “kick” is verdwenen. Je verkoopt en de koers blijft maar stijgen. Dit zorgt dan weer voor een zeer onaangenaam gevoel terwijl de winst juist zo lekker was.

Gaat de koers van Bitcoin nog verder stijgen?

De vraag is nu voor velen: zal de koers nog verder stijgen? Zo ja, tot hoever kan de koers nog stijgen? Ik ben van mening dat je met beleggen vooraf een bepaalde winst in je gedachte moet hebben. Indien je bijvoorbeeld tevreden bent met 20% winst dan zal je deze ook moeten aftikken als de koers daadwerkelijk met 20% is gestegen. Helaas willen mensen altijd meer en kijken velen teveel naar anderen. Ik zal dit uitleggen met een (fictief) rekenvoorbeeld.

Koers Bitcoin begin 2017 was  1.000
Koers Bitcoin december 2017 15.000
Inleg 10.000
Waarde december 2017 150.000

Wie nu de Bitcoin koopt voor een koers van 15.000 en dezelfde winst wil maken, dan moet de koers flink stijgen, namelijk naar 225.000!! Als we deze koers van 225.000 terug rekenen naar de persoon die in januari 2017 de Bitcoin had gekocht voor 1.000 dan hebben we hier te maken met een miljonair. Deze persoon heeft dan 2.250.000 op zijn rekening.

Gokje wagen

De grote vraag is altijd of er mensen bereid zijn als de koers flink is gestegen om nog in te stappen. Zolang de media er veel aandacht aanbesteedt zullen steeds meer mensen een gokje willen wagen met het motto: Wie niet waagt, wie niet wint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek