Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Bitcoin koersen en winsten (deel 2)

Levensgevaarlijke futures op bitcoin op komst

Levensgevaarlijke futures op bitcoin op komst

Vorige week schreef ik bij uitzondering een keer over een onderwerp waar ik niet zoveel verstand van heb namelijk beleggen. Het onderwerp was de Bitcoin die op iedere verjaardag tegenwoordig uren wordt besproken. Een artikel in het AD trok mijn aandacht omdat veel mensen heel veel geld kunnen verliezen. Het introduceren van futures op een bitcoin is een stap die veel te ver gaat. DeGiro en Binck Bank gaan dit product aanbieden. Gelukkig moet een klant minimaal 28.000 euro (oplopend tot 40.000 euro) hebben om te kunnen handelen. Veel studenten kunnen dus niet instappen, maar  “beleggingsleken” met een redelijk spaarsaldo wel.

Futures op bitcoin levensgevaarlijk!

Experts waarschuwen voor dit ‘levensgevaarlijke’ product. Als experts deze futures levensgevaarlijk vinden – waarom wordt dit dan aangeboden? Is er veel vraag naar of willen partijen hier veel geld aan verdienen? Ik ben van mening dat dit laatste aan de orde is. Als ik even terug kijk naar het verleden betreffende de huizenmarkt dan is iedere partij wel aan de orde geweest die veel geld heeft verdiend.

  • De hypotheekadviseurs en banken met de woekerpolis
  • De banken met hun boeterentes bij eerdere aflossing van lopende hypotheken
  • De makelaars met hun facturen die oplopen boven de 10.000 euro
  • DSB met zijn woonlastenverzekeringen

Het is maar een korte opsomming. Ik wil hiermee zeggen dat er altijd partijen zijn die geld willen verdienen ten koste van anderen.

Voorbeeld uit de praktijk: DSB klanten

Laat ik een voorbeeld noemen uit de praktijk. Ik heb talloze klanten van DSB gesproken. De werkwijze  van DSB was zo goed in elkaar gezet dat heel veel klanten een beslissing hebben genomen waardoor zij nu iedere euro moeten omdraaien. Anders gezegd: ze zijn blij, ten koste van alles dat hun hypotheek iedere maand betaald kan worden. Persoonlijk heb ik maandlasten gezien waarbij dit “onmogelijk” was. Een gezin met drie kinderen dat iedere week onderaan de streep 100 euro overhield om te kunnen eten. Andere kleren etc.. was natuurlijk helemaal niet mogelijk. Hierbij ook nog eens een hypotheek die 100.000 euro hoger was dan de waarde van de woning!!

Geld als drijfveer: risico voor studenten

Helaas zal altijd de geschiedenis zich herhalen. Het wordt natuurlijk op een iets andere manier gebracht, maar geld zal de grote drijfveer blijven voor velen. Ouders die een zoon / dochter hebben die studeert lees het onderstaande even goed.

Ik verwacht namelijk dat studenten hun studentenlening gaan gebruiken om te beleggen. De Bitcoin is “hot” dus waarom niet geld verzamelen onder elkaar om futures te kopen. Snel geld verdienen, betekent lui achterover zitten, want je hoeft als student niet te werken. Ik als hypotheekadviseur adviseer alle studenten om dit risico niet nemen. Schuld hebben / krijgen betekent levenslang hard werken om dit af te lossen. Gok dus nooit met geleend geld.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek