Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogRegelmatige check is heel verstandig
De APK hypotheek bestaat niet in Nederland, maar u kunt wel van uw lopende hypotheek een APK hypotheek maken.
In Nederland is iedere autobezitter zijn auto verplicht te laten keuren. De tijdsduur van de keuring is afhankelijk van de ouderdom van de auto. Het is heel opvallend dat huizenbezitters met een lopende hypotheek hun hypotheek niet jaarlijks of om het paar jaar eens goed laten doorlichten.
De gegevens van een hypotheek worden na afsluiten door de meeste huizenbezitters in de kast gedumpt en blijven daar onaangeroerd liggen. Totdat zij van de bank een bericht ontvangen dat de hypotheekrente weer opnieuw moet worden vastgelegd. Vaak wordt dan geconstateerd dat de lopende hypotheek niet meer bij hun huidige situatie past. Pas dan wordt er iets aan de hypotheek veranderd.
In een mensenleven verandert er veel, zoals:
Ik heb slechts vijf punten opgenoemd - er zijn er natuurlijk veel meer. De situatie kan op deze punten positief en negatief wijzigen. Laat ik een simpel voorbeeld geven.
Er wordt een hypotheek afgesloten met daarbij een overlijdensdekking omdat de vrouw niet werkzaam is. Na twee jaar blijkt deze vrouw een zeer leuke baan te hebben met een aardig inkomen. In deze situatie is eigenlijk de overlijdensdekking overbodig.
Het omgekeerde komt helaas ook regelmatig voor. In deze situatie zou er bij overlijden een situatie ontstaan dat de overgebleven partner de hypotheek niet kan betalen. Het gevolg is dan dat de woning verkocht moet worden terwijl deze persoon dacht dat alles goed verzekerd was.
Helaas zijn er ook nog zeer extreme situaties. Afgelopen weekend een APK gedaan van een lopende hypotheek. Door de lopende beleggingshypotheek te ontwoekeren en de overbodige teveel afgesloten levensverzekeringen te beëindigen, is de besparing over de resterende looptijd van 12 jaar (hypotheek liep al 18 jaar) 40.000 euro. Ik hoef u niet uit te leggen dat deze klant met een grote glimlach vertrok.
Wie dus slim is maak van zijn lopende hypotheek een APK hypotheek. Gewoon even de lopende hypotheek om de zoveel tijd eens laten doorlichten door een expert!
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.