Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 24 januari 2018, 10:33 - Anneke Ranzato-Versloot
#betalen

Het is toch maar wat met al die betaaldiensten. Nu lees ik weer dat ABN Amro stopt met de ontwikkeling van de betaaldienst Payconiq. Zo af en toe duizelt het me een beetje van de mogelijkheden.

Betalen via de chip in je smartphone

Eerder schreef ik al eens over betalen met je smartphone. Via de chip van je telefoon - en dat was bij mij nou net het probleem, uitgerekend mijn phone was niet geschikt. Lekker dan. Maar die betaalwijze is in elk geval bankafhankelijk.

Betalen via Tikkie

Nu zijn er ook apps waarmee je bank-onafhankelijk kunt betalen. Tikkie is er één van: het is van ABN Amro maar dat maakt eigenlijk niet uit. Je gebruikt het met vrienden: om hen een betaalverzoek te sturen. Werkt prima heb ik gemerkt - ik gebruik 'm zelf niet, maar heb er al een paar keer mijn deel van de rekening van etentjes mee betaald. Je betaalt dan simpelweg via iDeal.

Payconiq komt eraan

Nu is ook Payconiq onderweg, er wordt al mee geëxperimenteerd door klanten van ING en Rabobank. Alleen heeft ABN Amro nu besloten er toch niet aan mee te doen. Lastige naam hoor... ik maak er van alles van bij het typen... dan is Tikkie makkelijker. Maar met Payconiq kun je meer. Niet alleen onderling afrekenen zonder gedoe met IBAN-rekeningnummers, maar ook betalen in winkels door het scannen van een QR-code.

PIN-pas uit de gratie

Zijn we net gewend aan contactloos betalen met je PIN-pas, lijkt die pas nu alweer behoorlijk uit de gratie te raken bij de banken. Als iedereen betaalt met apps zijn er geen pasjes meer nodig toch? Ook voor cash geld opnemen uit een geldautomaat kunnen ze dan vast wel een oplossing verzinnen met een app. Scheelt de banken weer in de kosten van al dat pas- en pincode gedoe.

Arme oude mensen...

Arme oude mensen zonder smartphone... hebben ze zich met tegenzin laten dwingen om te gaan PINnen, verandert er alwéér van alles.... gaat best snel tegenwoordig. Van flap naar app, ga er maar aan staan in een paar jaar tijd.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.