Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 7 maart 2018, 10:51 - Anneke Ranzato-Versloot
#belasting

Soms kom je van die waarschuwingen tegen waarvan je denkt: dit moet ik echt even delen. Dit is er zo één... ik wist niet van het bestaan totdat ik het zonet op AD.nl las: Fiscus mag niet optreden tegen peperdure nep-Belastingtelefoon.

Nep-Belastingtelefoon?

Een nep-Belastingtelefoon... ik had oprecht geen idee wat ik me erbij moest voorstellen. Een advieslijn over belastingen met mensen aan de telefoon die geen verstand hebben van belastingzaken misschien? Niet eens ... hier gaat het om duren 0900 nummers waar niets anders gebeurt dan het automatisch doorschakelen naar de echte (gratis) Belastingtelefoon. 

Torenhoge kosten voor gratis telefoondienst

De kosten... € 1,60 per minuut ... of € 0,90 per minuut met een maximum van € 180. Shocking natuurlijk. Dat er mensen zijn die zoiets bedenken om geld uit de zak van onwetende consumenten te kloppen, dat is niet verrassend. Dat ze echter ongestoord hun gang kunnen gaan - dat wel. Kennelijk is er juridisch niets tegen te doen zolang ze zich aan de regels van het aanhouden van 0900 nummers houden. Dan denk ik: misschien moeten ze de regels aanpassen om dit soort boeven de kans niet te geven? Een telefoonnummer waarop je alleen maar doorgeschakeld wordt, dat kan toch niet anders dan fout zitten? Of zie ik iets over het hoofd?

Kennelijk lonend, zo'n 0900-nummer

Kennelijk zijn er mensen die er intrappen. Anders zouden die nummers niet lonend zijn - er zijn kosten verbonden aan het aanhouden van een 0900 nummer. En aan het adverteren op Google ook. Die kosten moeten natuurlijk wel goedgemaakt worden vanuit de inkomsten die bij die onwetende consument weggehaald worden. 

Gratis Belastingtelefoon: 0800-0543!

Wie de Belastingdienst wil bellen met vragen hoeft daarvoor gewoon geen betaald 0900 nummer te bellen. De Belastingtelefoon heeft het gratis nummer 0800-0543. Het kan zijn dat je een tijd in de wacht staat in drukke periodes, maar daar betaal je dan in elk geval niet per minuut een woekertarief voor.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.