Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 25 april 2018, 13:04 - Anneke Ranzato-Versloot
#betalen

Toen ik een berichtje tikte over de nieuwe mogelijkheid om in te loggen bij overheidsdiensten, een alternatief voor DigiD, werd ik natuurlijk nieuwsgierig. Dus dacht ik: meteen even uitproberen! Inloggen op Mijn Belastingdienst met m'n bankapp... het klinkt wel wat gek maar kennelijk kan het door de nieuwe identificatiemethode iDIN.

Inloggen bij Belastingdienst met bankpas

De proef op de som...hoe werkt dat? Ik moet zeggen: vlekkeloos! Met m'n pas en cardreader van Rabobank moet ik eerst de inlogmogelijkheid koppelen en daarna kan ik heel gemakkelijk inloggen op Mijn Belastingdienst. Proef geslaagd... veel praktischer dan die ene keer dat ik moet inloggen met DigiD weer in m'n geheugen graven wat m'n wachtwoord daar ook alweer was. Netjes... er komt nog een SMSje van Rabobank achteraan om te checken of ik het inderdaad was die de koppeling maakte.

Betaalapp Vodafone stopt

Het is vandaag sowieso druk in het nieuws met berichten over mobiele telefoons en apps. Nu.nl meldt dat Vodafone stopt met de betaal-app Vodafone Wallet. Die app had te weinig gebruikers....tja, bij een betaalapp denk je ook niet direct aan je provider denk ik. Een app van je bank is daarvoor veel meer voorin je gedachten.

Mobiel als OV-inchecker gaat niet door

Je mobiel gebruiken om in te checken in het openbaar vervoer... dat was ook in ontwikkeling. Ik zeg 'was', want Translink trekt daar ook de stekker uit. OV-chip mobiel gaat 'm niet worden. Eén van de partners daarin was trouwens Vodafone...

Inchecken bij OV met je bankpas

Ondertussen werkt Translink aan een systeem waarbij we met onze bankpas kunnen in- en uitchecken. Daar is alweer die bankpas! Het idee is dat je dan dus geen OV-chipkaart met saldo meer nodig hebt, maar gewoon met je bankpas (via de chip die daarin zit) kunt inchecken. Ook handig!

Betalen met je smartphone

Een tijdje geleden schreef ik al eens over betalen met je smartphone. Bij mij lukte dat niet dus dat heb ik ook weer snel naast me neergelegd. Wel gek eigenlijk. Je gaat betalen met je smartphone in plaats van je bankpas. Maar je mobiel gebruiken in plaats van je OV-chipkaart lukt niet en de pijlen worden nu op de bankpas gericht.

Griezelig afhankelijk van mobiel en bankpas

Het is allemaal wel ontzettend handig inderdaad. Maar ook wel weer een beetje griezelig als je erover nadenkt. Hoe afhankelijk je bent van je mobiel en bankpas.... vanmorgen dacht ik even dat ik 'm smartphone ergens had laten liggen en dat veroorzaakt toch wel een paniekgevoel. Want in m'n telefoonhoesje zit ook m'n bankpas. Als ik die toch samen kwijtraak.... wat een gedoe!

Chip implanteren in je hand

Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de chip. In de pas of in je mobiel, de chip is waar het allemaal mee gebeurt. Als je die chip nou gewoon niet kan kwijtraken... dat zou het allemaal nog makkelijker maken toch? Ergens implanteren op een plek die makkelijk ergens bij te houden is, een plekje in je hand ofzo. Zou dat de toekomst zijn?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.