Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 31 mei 2018, 10:05 - Jos Koets
#sparen

HomeFinance heeft er een nieuwe website bij: het vernieuwde VanSpaarbankVeranderen.nl. Als blogger ben ik natuurlijk verplicht om ook even een kijkje te nemen op de website. Persoonlijk vind ik het goed dat er een aparte site is gemaakt door HomeFinance. Het is namelijk overzichtelijker, duidelijker en je kan “dieper” in gaan op de materie. Alle financiële onderwerpen op één website is leuk, maar toch wat rommeliger.

Rekentools op VanSpaarbankVeranderen.nl

Iedereen weet dat ik een groot voorstander ben van cijfertjes. In mijn blogs gebruik ik regelmatig rekenvoorbeelden. Ik heb dan ook de rekentools met plezier getest. Even kijken hoeveel geld je maandelijks moet inleggen om een bepaald eindbedrag na een bepaald aantal jaren te kunnen ontvangen met daarbij een rente die je zelf kan kiezen.

Meer alternatieven voor sparen dan alleen beleggen

Sparen lijkt niet meer aantrekkelijk, maar het alternatief beleggen is niet voor iedereen weggelegd. Wel leuk te lezen op de site dat er meer alternatieven zijn dan alleen maar beleggen. 

Actief sparen: soms van spaarbank veranderen

Veel van mijn klanten sparen liever dan dat zij beleggen. Wie actief spaart kan uiteindelijk meer “verdienen” dan een niet actieve spaarder. Via deze website is het gemakkelijk te zien wie de hoogste spaarrente heeft en wat de voorwaarden zijn. Het is dus ook mogelijk om regelmatig van spaarbank te veranderen om toch van de hoogste spaarrente te kunnen genieten.

Spaarrente nu laag maar gaat weer stijgen

De spaarrente zal de komende maanden nog laag blijven. Echter in de toekomst zal deze zeker weer stijgen. Hierbij weet ik zeker dat een actieve volger die regelmatig deze website bekijkt in de toekomst financieel voordeel zal behalen. Natuurlijk zal ik als blogger ook nog terugkomen met diverse blogs over sparen.

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.