Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 15 juni 2018, 11:40 - Jos Koets

Nog een half jaartje en ik run 25 jaar mijn eigen toko (bedrijf overgenomen per 1 januari 1994). Wie mij de afgelopen jaren heeft gevolgd, weet dat ik altijd 7 dagen per week bereikbaar ben voor mijn klanten. Er zijn weinig zondagen in het jaar dat er geen klanten aan mijn eettafel zitten voor een advies. De klant is koning en deze zal ik ook altijd zo behandelen.

Zakelijke fouten

Natuurlijk is het diverse keren voorgekomen dat ik zakelijk een fout heb gemaakt. Iedereen is menselijk dus ook ik heb fouten gemaakt (gelukkig wel). Iedere fout is altijd tot (grote) tevredenheid opgelost. Een excuus van mijn kant met daarbij de nodige inzet om de fout te corrigeren was altijd voldoende om de zaak recht te kunnen zetten.

Mail van DAS over ontevreden klant

Afgelopen 12 juni (tijd 11.07 uur) kreeg ik een onverwachte mail van DAS betreffende een (ontevreden) klant van mij. Vanwege de disclaimer van DAS zal ik deze mail niet publiceren maar wel in het kort beschrijven wat er in stond.

  • Klant heeft mij opdracht gegeven via een mail (Schrik niet: juni 2017) zijn autoverzekering te beeindigen
  • Ik heb deze mail bevestigd (volgens klant en DAS) maar verzekering nooit beĆ«indigd
  • Klant heeft hierdoor twee verzekeringen moeten betalen
  • Klant heeft oude verzekering niet meer betaald waardoor deze als betalingsachterstand in de boeken is gekomen
  • Incasso oude verzekering is naar incassobureau gegaan waardoor extra kosten zijn gemaakt
  • Er is ook een verstekvonnis tegen klant uitgesproken
  • Belangrijkste: de opgebouwde schadevrije jaren zijn niet geregistreerd in het systeem waardoor de nieuwe verzekeraar deze niet heeft kunnen overnemen
  • DAS sommeert mij binnen 5 dagen tot betaling van het openstaande bedrag

Positief contact met klant

Wie het bovenstaande leest, begrijpt dat het in ieder geval niet goed is gegaan. Ik druk mij dan nog netjes uit. Aangezien de zaak nog lopende is, zal ik niet ingaan op de correspondentie die ik vanaf juni 2017 tot op heden heb gehad met de klant. Ik kan u wel verklappen dat wij minimaal 10 tot 15 keer telefonisch en via de mail hebben gecorrespondeerd. Dit contact was altijd zeer positief en dat kan ik ook aantonen.

DAS sommeert tot betaling... waarvan?

Wat mij opviel was het sommeren van het openstaande bedrag binnen 5 dagen door DAS. Ik heb rond 14.00 uur (drie uur later) direct DAS gebeld om te vragen over welk bedrag het gaat en ik wilde graag de e-mail van de opzegging als bewijs hebben. Het klinkt misschien raar maar ik kan mij deze mail namelijk niet herinneren. Als ik namelijk een fout heb gemaakt dan zal ik dat zeker toegeven en de schadeclaim dan ook vergoeden voor de klant. Tot mijn grote verrassing kon niemand mij helpen bij DAS. Ik zou worden teruggebeld de volgende dag door een waarnemer.

Twitter helpt

Ook de volgende dag geen reactie van DAS terwijl het sommeren van de betaling toch echt op vijf dagen staat met de gevolgen dat ik eventueel bij volledige aansprakelijkheid nog meer kosten moest betalen. Weer de telefoon gepakt, maar ook deze keer weer het antwoord dat ik niet te woord kon worden gestaan. Ik heb toen op twitter een bericht geplaatst. DAS reageerde direct. Zij hebben mijn verzoek doorgezet naar de afdeling.

Wordt vervolgd...

Ik heb kort een antwoord gekregen. De behandelaar was op vakantie tot 2 juli 2018!! In de tussentijd had ik een mail verstuurd waarin ik verzocht om de mail van de klant van juni 2017 te krijgen ter inzage en natuurlijk het schadebedrag welke klant claimde. Ik wilde dit antwoord hebben binnen 24 uur. Ook deze keer kon DAS niet aan mijn verzoek voldoen dus de telefoon maar weer te hand genomen. Helaas geen medewerker die mij te woord kon staan betreffende het dossier. Er werd dus weer een terugbel notitie gemaakt. Hoe de zaak verder gaat, kunt u lezen in een volgende blog.

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.