Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 20 juni 2018, 09:39 - Jos Koets
#verzekeringen

In mijn vervolg blog DAS nog niet duidelijk kon u lezen dat ik met twee vragen worstelde. Betreffende mijn klacht die ik op advies van een medewerker van DAS heb ingediend, kreeg ik op maandag 18 juni een antwoord. Zij hadden mij gebeld, maar ik was niet bereikbaar. Hun mail zegt voldoende. Vanwege de disclaimer zal ik zeer kort beschrijven wat er in deze mail staat:

  • het management van DAS mengt zich niet in de juridisch-inhoudelijke zaak van de juridisch specialisten

Niet snel boos...

Ik vind dit zeer vreemd. DAS neemt specialisten in dienst maar klachten over deze personen worden dus niet in behandeling genomen. Ik heb deze zin een paar keer moeten lezen alvorens ik een reactie terug mailde. Ik word niet snel “boos” maar deze keer zat ik wel degelijk op het randje. Ik moest dus even tot 20 tellen want mijn vingers jeukten behoorlijk.

Bereikbaarheid en bewijsvoering

Mijn klacht ging namelijk niet over het inhoudelijke dossier, maar over dat DAS niet bereikbaar was over het dossier. Er was niemand (een vervanger) die mij te woord kon staan terwijl de behandelaar tot 2 juli op vakantie is. Natuurlijk heb ik ook beschreven dat de behandelaar geen bewijzen had gestuurd / gemaild betreffende mijn aansprakelijkheid. Dit laatste is natuurlijk zeer slordig en dan ben ik nog heel netjes in mijn bewoording want ik werd wel gesommeerd om binnen vijf dagen te betalen. Ik ben zeer benieuwd hoe rechters in Nederland over deze werkwijze denken.

Onzin-antwoorden van DAS

Dinsdag belde DAS mij toch weer over de klacht. Nogmaals een excuses en ik kreeg te horen dat ik de klacht kon voortzetten. Deze zou dan naar de directie van DAS gaan. Ik heb geantwoord dat dit mede afhankelijk was van de snelheid van het bewijs dat geleverd kon worden. De medewerkster gaf aan met de klant bezig te zijn om het bewijs nogmaals aan te leveren. Dit was onzin want ik had zaterdag een mail ontvangen van de klant dat hij het bewijs voor de tweede keer had opgestuurd. Ik heb dit aan haar doorgegeven. U begrijpt dat het even stil was aan de andere kant.

Bewijs zonder schadebedrag

Een paar uur later kreeg ik een mail van DAS met het bewijs van de e-mail van de klant. De hoogte van het schadebedrag konden zij mij niet mailen. Dit laatste is vreemd daar de klant mij mailde dat hij alle stukken nogmaals had doorgemaild. Ik heb de e-mail een paar keer doorgelezen en ook daarna DAS nog gebeld. Bovendien heb ik in de avond besloten om de klacht door te zetten. Het vervolg over de klacht, het gesprek met de medewerker en de e-mail van klant volgt in een volgende blog.

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.