Search
Close this search box.

Opschieten met zwart spaargeld

Inkeerregeling verdwijnt per 2018

Inkeerregeling verdwijnt per 2018

Wie zwart spaargeld op de bank heeft kan dat op dit moment nog binnen twee jaar zonder boete melden bij de fiscus. Daarvoor kennen we de zogeheten ‘inkeerregeling’. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft aangegeven dat hij deze regeling per 1 januari 2018 wil afschaffen.

Geen inkeerregeling meer

Vanaf volgend jaar is er dus geen inkeerregeling meer. Wie vermogen verzwijgt voor de fiscus riskeert daarmee een boete tot 300% van de verschuldigde belasting. Bij zelf melden van verzwegen vermogen bij de Belastingdienst krijgt men een boete van 120% van de naheffing.

Betere handhaving mogelijk

Volgens Wiebes is de inkeerregeling niet meer nodig, omdat er nu veel beter gecontroleerd kan worden wat men aan spaargeld heeft. Er worden steeds meer gegevens uitgewisseld met andere landen, waardoor de kans groter is dat belastingontwijkers gepakt worden. 

Dit is overigens een voorstel: het moet nog door de Tweede en de Eerste Kamer aangenomen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek