hypotheken hypotheken hypotheken
Gepubliceerd op: 1-10-2006 om 02:00
Nieuwsbericht
Uit onderzoek van INfinance blijkt dat een hypotheek opvallend snel wordt afgesloten. Huizenkopers profiteren door deze haast onvoldoende van de prijzenslag onder hypotheekverstrekkers. Meer shoppen en hypotheken vergelijken kan zich uitbetalen in een lagere hypotheekrente. Zo blijkt uit onderzoek van INfinance.

Ongeveer twintig procent van de consumenten heeft volgens het onderzoek al binnen een dag een hypotheek gevonden. Een kwart neemt een week de tijd en eveneens een kwart gunt zichzelf een maand om een hypotheek af te sluiten. Voor een hypotheek gaat vier op de tien huizenkopers naar de bank. Ongeveer 20% van de consumenten schakelt bij de zoektocht naar de juiste hypotheek een tussenpersoon in. De hypotheekwinkels zoals De Hypotheker hebben in dit onderzoekeen gezamenlijk marktaandeel van 17 procent.

Internet lijkt uit het onderzoek nog maar een bescheiden positie in te nemen als het gaat om het inwinnen van hypotheekinformatie.

Reactie HomeFinance financieel adviesgroep BV
Onze ervaring komt niet geheel overeen met dit onderzoek. Wellicht komt dit doordat wij met name contact hebben met mensen die ons via onze internetsites gevonden hebben. Onze klanten zijn juist vaak uitvoerig op zoek naar informatie over hypotheken en schakelen vaak ook meerdere hypotheekadviseurs in voordat een keuze gemaakt wordt.

Wilt u weten welke hypotheekopzet voor u interessant is, klik dan hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.