donderdag 1 maart 2007, 01:00
#schadeverzekering
Nieuwsbericht
De Stichting ter Ontwikkeling van Kilometerverzekeren (STOK) organiseert in 2007 en 2008 een praktijkproef met 400 jongeren rond het thema kilometerverzekeren. Bij deze proef zijn 6 verzekeraars betrokken (London Verzekeringen, Interpolis, Nationale Nederlanden, Unigarant, Proteq, en ING dochter RVS) en drie universiteiten (Rijksuniversiteit Groningen, Vrije Universiteit Amsterdam en Technische Universiteit Delft).

De proefpersonen krijgen allen een zwarte doos in de auto die via een GPS-verbinding het rijgedrag van de bestuurder volgt. Op basis van het risicoprofiel, de rijstijl en het aantal kilometers kan in de toekomst dan de premie voor de autoverzekering vastgesteld worden. Dit wordt het pay-as-you-drive systeem genoemd.

Ook de overheid heeft interesse in dit initiatief. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft TNO vorig jaar onderzoek laten doen naar de effecten van het ‘pay-as-you-drive’-systeem. Daaruit bleek dat er veel maatschappelijke voordelen behaald kunnen worden zoals vermindering van het aantal ongelukken, files en milieukosten. Het ministerie laat de invoering van het ‘pay-as-you-drive’-systeem over aan de markt.

Bron: STOK, Trouw

Wilt u zelf een autoverzekering berekenen, vergelijken of afsluiten, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.