maandag 5 maart 2007, 01:00
#schadeverzekering
Nieuwsbericht
Autobezitters blijken nog wel eens onverzekerd rond te rijden. Van alle autobezitters blijkt circa 70% wel eens zonder autoverzekering te hebben rondgereden. De overgrote meerderheid sluit binnen een maand na aanschaf alsnog een autoverzekering af (72%). De meesten binnen enkele dagen na aanschaf van de auto. Ruim een kwart wacht echter langer dan een maand en sluit pas een autoverzekering af na een waarschuwing van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Ongeveer 5% van de automobilisten verzekert zijn auto zelfs helemaal niet.

Deze opvallende conclusies worden getrokken na een onderzoek van Assurantiekantoor Diks uit IJsselstein. Als reden om te wachten met het afsluiten van een autoverzekering, noemen respondenten dat zij eerst nog even willen shoppen voor de autoverzekering met de laagste premie, dat ze toch nog niet met de auto gaan rijden of dat de auto toch maar in de garage staat.

Onder de autobezitters die kortstondig onverzekerd rondrijden, bijvoorbeeld enkele dagen na aanschaf van de auto, blijkt dat men eerst nog wil gaan shoppen voor de autoverzekering met de laagste premie.

Bron: presscenter.nl

Wilt u direct een autoverzekering berekenen, vergelijken of afsluiten, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.