Autoverzekeringen
Gepubliceerd op: 26-3-2007 om 02:00
Nieuwsbericht
Duurzaam consumeren staat de laatste tijd sterk in de belangstelling. Verzekeraar Delta Lloyd speelt hier handig op in door autobezitters een Groene Autoverzekering aan te bieden. Het groene van deze verzekering komt tot uitdrukking in het feit dat Delta Lloyd voor iedere afgesloten Groene Autoverzekering jaarlijks zeven bomen in Costa Rica zal gaan planten. Daarnaast wordt de risicopremie die verzekerden betalen alleen belegd in duurzame fondsen. De verzekeraar heeft van de Nationaal Klimaatcampagne het HIER-beeldmerk ontvangen als teken dat deze verzekering klimaatneutraal is.

De Groene Autoverzekering biedt net als de ‘gewone’ autoverzekering van Delta Lloyd drie hoofddekkingen:WA, WA met beperkt Casco en WA met volledig Casco. De premie is volgens de verzekeraar niet hoger of lager dan die van een gewone autoverzekering.

Een groene polis is overigens niet uniek in autoverzekeringen land: enkele andere verzekeringsmaatschappijen bieden ook al groene autopolissen aan, zoals De Beter Bewust Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea en de Groene Polis van Avéro Achmea. Deze maatschappijen hebben afspraken gemaakt met Groene Schadeherstellers. Reparaties worden uitgevoerd met gebruikte onderdelen in plaats van met nieuwe. Dat levert milieuvoordeel en lagere poliskosten op.

Bron: DeltaLloyd.nl

Wilt u zelf een autoverzekering berekenen, vergelijken of afsluiten, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.