Autoverzekeringen Levensverzekeringen
Gepubliceerd op: 10-4-2007 om 02:00
Losse verzekering voordeliger dan verzekeringspakket
Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die zelf een verzekeringspakket samenstellen uit losse polissen in veel gevallen voordeliger uit zijn dan mensen met een pakketverzekering. Veel mensen kiezen voor een pakketverzekering vanwege het gemak en de pakketkorting die soms gegeven wordt. Deze korting loopt op naarmate er meer verzekeringen zijn afgesloten bij dezelfde verzekeraar. Toch zorgen deze kortingen er niet altijd voor dat verzekerden ook daadwerkelijk voordeliger uit zijn. Vooral bij verzekeringen met hoge premies, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een zorgverzekering blijkt een pakketverzekering niet automatisch de beste keuze.

Verzekerden kunnen volgens de Consumentenbond beter kiezen voor de goedkoopste aanbieder van iedere verzekering apart. Zelfs als er rekening gehouden wordt met de pakketkorting zijn consumenten op die manier nog voordeliger uit dan met een pakket. Alleen voor minder dure verzekeringen kan een pakket wel voordelig uitpakken.

Op deze site kunt u voor een groot aantal verzekeringen de premies online berekenen en - indien gewenst - online een verzekering afsluiten. Hierbij worden zeer scherpe tarieven gehanteerd waardoor u vrijwel altijd de laagste premie zult vinden. Zie voor het overzicht van de verzekeringen de homepage of de box rechts op deze pagina.

Bron: Consumentenbond

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.