woensdag 18 juli 2007, 02:00
#sparen
Lenen vaak te duur door vage reclames
Uit onderzoek van Moneyview is gebleken dat consumenten steeds vaker dure vormen van leningen gebruiken - zoals roodstaan op de betaalrekening, winkelpas of credit card - omdat goedkopere, doorlopende leningen te onduidelijk en omslachtig zijn.

Dankzij het feit dat mensen die geld willen lenen nooit van tevoren zien hoeveel rente en kosten ze kwijt zijn, vluchten ze in dure leningsvormen en betalen soms de helft meer. Klanten krijgen geen inzage in de criteria die gehanteerd worden om de maximale lening en de rente te bepalen. Ook Moneyview krijgt deze criteria niet. Moneyview "Hoe moet een klant dan leningen vergelijken? Dat kan alleen als geldverstrekkers de criteria vrijgeven. Maar zelfs wij krijgen die criteria niet te zien."

Bron: De Telegraaf

Reactie HomeFinance: dit probleem is heel herkenbaar. Op deze site vergelijken wij de leentarieven van meerdere geldverstrekkers. Hierbij gaat het om de basistarieven. Het kan dus helaas zijn dat deze tarieven niet voor u gelden. De reden hiervoor vindt u hier. Het zou mooi zijn als alle factoren wel openbaar gemaakt worden. Wij zullen dan zsm onze vergelijkingstool aanpassen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.