Leningen
Gepubliceerd op: 16-1-2008 om 01:00
Grote renteverschillen voor consumentenkredieten in de EU landen
Dankzij een akkoord tussen de 27 EU-landen wordt het voor Europeanen makkelijker om in een ander Europees land een krediet af te sluiten. Er komt een standaardformulier waarop elke geldverstrekker aangeeft wat de voorwaarden en uiteindelijke kosten van een lening zijn. Voor consumenten wordt het dan veel gemakkelijker om bijvoorbeeld een Nederlandse kredietverstrekker te vergelijken met een uit een ander EU-land. Het gaat om leningen van 200 tot 75.000 euro. Over het harmoniseren van de consumentenkredietmarkt in Europa is 5 jaar onderhandeld.

Verder komt er onder meer standaard een bedenktijd van twee weken, leners hebben altijd het recht leningen vroegtijdig af te lossen, maar banken mogen dan maximaal 1 procent van het leenbedrag als compensatie vragen. Voor Nederlanders blijft toetsing bij het BKR verplicht, ook bij een lening van een buitenlandse bank.

De rentetarieven voor consumentenkrediet variëren sterk in Europa. Zo rekenen Finse banken ongeveer zes procent, Nederlandse banken zo’n 9 procent en Portugese rond de 12 procent.

Bron: ANP

Voor meer informatie over leningen, klik hier.

Voor leningen vergelijken op laagste rente, klik hier.

Aangemaakt door bas op 17-02-2018 10:16

hoe kan ik als nederlandse burger krediet aanvragen bij buitenlandse bank

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.