Levensverzekeringen Overige
Gepubliceerd op: 23-4-2008 om 02:00
Wijzigingen voorwaarden pakken altijd in het nadeel van de verzekerde uit
Volgens Ombudsman Financiƫle Dienstverlening Jan Wolter Wabeke wijzigen verzekeraars steeds vaker tusentijds de voorwaarden in hun verzekeringsproducten. Die wijzigingen pakken altijd in het nadeel van de verzekerde uit.

Wabeke stuit vooral bij uitvaart-, reis-, zorg- en bij overlijdensrisicoverzekeringen op verzekeraars die het voorbehoud opnemen om, terwijl de polis nog loopt, schadevergoeding voor hele groepen klanten drastisch te beperken. "Ik acht deze praktijk onjuist, omdat het vertrouwen van de consument ernstig wordt geschaad", stelt Wabeke. Hij vindt dat extra zorgelijk, omdat hij die kritiek al jaren heeft geuit en veel verzekeraars niet luisteren. Dat banken en verzekeraars vooraf 'vergeten' te melden dat klanten meer risico lopen is de oorzaak van een groot aantal klachten, stelt de Ombudsman.

Overstappen bij uitvaartverzekeringen blijkt vaak praktisch onmogelijk of schreeuwend duur. Veelal worden producten verkocht "die eigenlijk alleen in het belang van de bemiddelaar zijn geweest". Wabeke ziet dat banken, verzekeraars en adviseurs zich onbetrouwbaar gedragen: rentes worden tussentijds fors verlaagd, een hypotheekaanbieding geldt opeens niet meer, verzekeringen die mensen tegen inkomstenverlies moeten beschermen, blijken zo duur dat ze klanten niets helpen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.