donderdag 29 mei 2008, 02:00
#sparen
Geboden rente hoogste in de markt
De IJslandse bank Landsbanki wil met dochterbedrijf IceSave een plek op de Nederlandse spaarmarkt veroveren. IceSave biedt vanaf vandaag een internetspaarrekening aan met een rente van 5 procent.

De spaarrekening kent geen beperkende voorwaarden, vereist geen minimale periode waarin het geld moet worden vastgezet en garandeert tot mei 2011 een minimale rente van 0,25% boven de minimum-biedrente van de Europese Centrale Bank. Momenteel is deze rentevoet 4%. Met de geboden rente van 5 procent biedt IceSave gelijk de hoogste spaarrente aan ten opzichte van vergelijkbare spaarrekeningen. De bank is niet van plan om filialen te openen in Nederland; spaarders kunnen via het internet bij hun rekening.

In 2006 is Icesave geintroduceerd op de Engelse markt en is daar in 2007 uitgeroepen tot beste online spaarproduct. Icesave is onderdeel van Landsbanki. Landsbanki heeft op de beurs van Reykjavik een waarde van ongeveer euro 2,5 mrd. Het boekte over 2007 een nettowinst van euro 443 mln, ongeveer evenveel als over 2006. Ondanks de volatiliteit in de IJslandse economie had de bank een hoge Tier-1 solvabiliteits-ratio van 10,1% aan het eind van 2007. De bank zegt geen directe noch indirecte blootstelling te hebben aan de Amerikaanse subprime-hypothekensector.

Bron: IceSave / FD.nl

Voor meer info over internetsparen, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.