Uitvaartverzekeringen
Gepubliceerd op: 10-6-2008 om 02:00
NMA kijkt ook naar beperkte concurrentie op de markt
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft de natura-uitvaartverzekeraars opgeroepen hun voorlichting aan de consument te verbeteren. Nabestaanden moeten na een uitvaart vaak grote bedragen bijbetalen, terwijl ze dachten dat de hele uitvaart door de verzekeraar zou worden vergoed.

Dat mensen na een uitvaart met onverwachte financiƫle tegenvallers te maken krijgen, noemt de NMa "het grootste probleem in de sector" als het gaat om "factoren die een goede marktwerking kunnen verstoren". "Uitvaartverzekeraars moeten duidelijker naar consumenten communiceren waarvoor ze precies verzekerd zijn en voor welke voorzieningen klanten extra moeten bijbetalen", aldus de NMa.

Bovendien stelt de NMA, dat uit hun marktscan blijkt dat met name de hoge concentratiegraad en dito toetredingsdrempels een indicatie zijn van de beperkte concurrentie in deze markt. Als natura-uitvaartverzekeraars ook uitvaartcentra bezitten is het bijvoorbeeld in strijd met de mededingingswet als de eigen uitvaartverzorgers lagere tarieven betalen dan onafhankelijke branchegenoten, aldus de NMA. In de marktscan wordt verder aangegeven welke signalen aanleiding zijn tot verder opsporingsonderzoek naar overtredingen van de Mededingingswet en hoe die gemeld moeten worden. De NMA meldt bij het toezicht nauw te zullen samenwerken met de AFM en het ministerie van Financiƫn.

Bron: fd.nl

Voor meer info over uitvaartverzekeringen, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.