maandag 18 augustus 2008, 02:00
#sparen
Rekening niet voor iedereen te openen
Ook PGGM mengt zich ook in de strijd om de Nederlandse spaarder. Mensen die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn kunnen bij PGGM een internetspaarrekening openen. PGGM geeft op het spaargeld een jaarrente van 4,1 procent. Spaarders kunnen onbeperkt inleggen en opnemen.

"De sector zorg en welzijn heeft een duidelijke wens voor een brede financiële dienstverlening vanuit PGGM. Met dit spaarproduct zetten wij een stap in die richting", zei bestuursvoorzitter van PGGM Martin van Rijn. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) verwelkomt het initiatief van PGGM. "Voor ons bewijst de actie dat de Nederlandse spaarmarkt sterk concurrerend is en openstaat voor nieuwe toetreders. Dit is gunstig voor de keuzevrijheid van de consument", aldus de NVB.

De internetrekening wordt aangeboden in samenwerking met KAS Bank. Eerder dit jaar kwam PGGM al met een arbeidsongeschiktheids- en een overlijdensrisicoverzekering voor de sector zorg en welzijn. De verkoop van verzekeringsproducten onder de merknaam PGGM heeft tot protest bij verzekeraars geleid, die vinden dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Maar onlangs won PGGM hierover in hoger beroep een rechtszaak tegen de verzekeraars. Die beroepen zich nu over vervolgstappen.

Voor meer informatie over internetsparen, klik hier.

Voor meer informatie over deposito sparen, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.