donderdag 21 augustus 2008, 02:00
#schadeverzekering
Meeste schade binnen bebouwde kom
Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim 40 procent van de schades aan auto's zich voordoen op een parkeerplaats. Goede tweede met 34 procent is schade bij het rijden binnen de bebouwde kom.

Deze cijfers zijn bekendgemaakt door Reaal Verzekeringen. Reaal heeft door Ruigrok/Netpanel een onderzoek laten uitvoeren onder bijna achterhonderd Nederlandse autobezitters die in het afgelopen jaar blikschde hebben gehad.

Ruim een kwart van de autobezitters heeft in de laatste twaalf maanden een ongelukje gehad. De meeste schade (54%) ontstaat doordat de bestuurder 'gewoon niet goed had opgelet'. Vooral mannen noemen dit als oorzaak. Vrouwen zeggen eerder dan mannen dat de schade aan hun auto is ontstaan omdat ze boos of verdrietig rondreden. In totaal hebben vrouwen 6% minder vaak blikschade dan mannen. Opvallend is dat vooral mannen schade oplopen bij het parkeren: 44% versus 36%. Dit betekent niet dat mannen slechter inparkeren; zij geven vaker dan vrouwen aan dat ze de schade hebben opgelopen doordat een andere auto tegen hun geparkeerde auto aan reed (44% versus 33%). Zes procent van de mannen en vrouwen geeft toe dat het kwam doordat ze de auto te klein hadden ingeschat.

Bron: Reaal / AMweb

Voor informatie over autoverzekeringen, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.