hypotheken leningen hypotheken hypotheken overige
Gepubliceerd op: 17-9-2008 om 02:00
Bankkantoren overbodig vanwege internetbankieren
DSB heeft de afgelopen tijd een aantal van haar bankfilialen gesloten. Volgens DSB-woordvoerder Wilting heeft sinds DSB een bank werd het internetbankieren zo'n vlucht genomen dat de kantoren nog nauwelijks worden bezocht.

Wilting:"Aanvankelijk was het plan, toen DSB de bankvergunning verkreeg, om het aantal kantoren uit te breiden", zegt Wilting. "Maar wij hebben ons beleid op dat punt gewijzigd. De vestigingen Leiden, Heerhugowaard, Arnhem, Apeldoorn, Alphen aan den Rijn, Middelburg en Breda zijn al gesloten. Op andere plekken zijn we kantoren aan het samenvoegen. Internetbankieren is zo groot geworden dat DSB nu een echte internetbank wil worden. Maar omdat niet iedereen, vooral ouderen, een internetaansluiting heeft, komen we ook nog bij de mensen thuis." Volgens Wilting heeft de sluiting geen personele gevolgen. "Er is zelfs alleen maar personeel bijgekomen."

In de markt worden ook andere redenen genoemd voor de sluiting. Op mijngeld.blog.nl geeft Anneke Ranzato-Versloot aan: "Ik lees net dat de DSB Bank in de afgelopen tijd een aantal kantoren gesloten heeft. Met als motivatie "vanwege de vlucht van het internetbankieren". Daar geloof ik dus echt helemaal niets van: toen DSB kantoren ging openen was internetbankieren echt wel al mogelijk en het succes ervan was te voorzien. Bovendien hoorde ik gisteren iemand zeggen dat het hem niet zou verbazen als DSB Bank voor het einde van het jaar omvalt. Dat zou een logischer verklaring zijn. Nu maar hopen dat je jouw spaarcentjes er niet in een achtergesteld deposito hebt gestald. Omdat je een rotsvast vertrouwen had in de heren Scheringa, Zalm en Wilting."

Door DSB wordt ontkent dat DSB last heeft van de kredietcrisis omdat huidige leningen met name gefinancierd worden uit binnengekomen spaargelden.

Bron: AMweb, mijngeld.blog.nl

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.