dinsdag 30 december 2008 01:00
#Gouden handdruk
Kantonrechtersformule per 1 januari 2009 versoberd
De vakcentrales FNV, CNV en MHP blijven de oude kantonrechtersformule hanteren als richtlijn bij het afsluiten van sociale plannen. Zij zijn niet gelukkig met de nieuwe, versoberde formule die op 1 januari 2009 ingaat.

In het nieuwe jaar, waarin door de slechte conjunctuur het aantal gedwongen ontslagen naar verwachting flink toeneemt, dreigt daarmee arbeidsonrust over de ontslagvergoedingen. 'Als werkgevers de nieuwe formule willen gebruiken, is het conflict geboren', zegt voorzitter Jaap Jongejan van CNV Bedrijvenbond. Werkgeversorganisatie AWVN adviseert haar leden uit te gaan van de nieuwe rekenmethode bij het afsluiten van sociale plannen. 'Dat is een mooie stap voorwaarts, omdat er minder risico is van dure afkoopsommen', stelt een woordvoerder. Ondernemersorganisatie VNO-NCW denkt dat bedrijven voor 'de goedkoopste weg' kiezen.

De kantonrechtersformule bepaalt de hoogte van een ontslagvergoeding (ook wel gouden handdruk genoemd). Ze geldt doorgaans ook als richtpunt voor het sluiten van sociale plannen. Tot dusver ging de formule uit van een ontslagvergoeding van één maandsalaris per dienstjaar voor werknemers tot 40 jaar. Dienstjaren boven de 40 en de 50 telden respectievelijk anderhalf tot twee keer mee. Vanaf 1 januari gaat de leeftijd waarop dienstjaren zwaarder meewegen, omhoog. Ook de arbeidsmarktpositie van medewerkers en de financiële positie van werkgevers spelen een rol bij de nieuwe berekening van het ontslaggeld. Deskundigen schatten in dat deze herziening voor werkgevers zo'n 10% goedkoper uitvalt. De vakbeweging zegt 'zeker niet van plan te zijn komend jaar goedkope sociale plannen af te sluiten' vanwege de nieuwe formule. MHP-voorzitter Richard Steenborg waarschuwt in dat geval voor een hete lente aan de onderhandelingstafels. 'Bedrijven konden nog wel eens heel veel last krijgen.'

Bron: FD.nl

Voor info over de gouden handdruk, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.