Sparen Overige
Gepubliceerd op: 10-2-2012 om 13:08
homefinance.nl behaalt bij enkele onderdelen hoogste score
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de kwaliteit en volledigheid van vergelijkingssites voor spaarproducten. Vandaag zijn de resultaten in een rapport kenbaar gemaakt.

Deze vergelijkingssites van spaarproducten zijn op de volgende vier criteria afzonderlijk door de NMa getoetst:
  • volledigheid aantal getoonde producten: in welke mate worden alle beschikbare producten getoond en aangeboden?
  • volledigheid productkenmerken: in welke mate worden voorwaarden als minimum inleg, kosten van geldopname, dekking onder het depositogarantiestelsel, welkomstaanbieding ja of nee, tijdstip van betaling vermeld?
  • correctheid van de informatie: in hoeverre zijn de getoonde tarieven correct en worden deze actueel gehouden?
  • transparantie: in welke mate wordt het verdienmodel en de eigenaar van de vergelijkingssite duidelijk kenbaar gemaakt

De NMa heeft al deze criteria op twee data getoetst: voor vergelijkingssites voor spaarrekeningen heeft een meetmoment op 22 oktober en 2 november 2011 plaatsgevonden.

Hieruit kwamen op de getoetste onderdelen de volgende vergelijkingssites als beste naar voren:
  • volledigheid aantal getoonde producten: independer.nl en spaaraanbod.nl
  • volledigheid productkenmerken: independer.nl en sparenvergelijk.nl
  • correctheid van de informatie: homefinance.nl, actuelerentestanden.nl, e-rente.nl, spaarrentehulp.nl, spaarrente-internetsparen.nl en vanspaarbankveranderen.nl.
  • transparantie: homefinance.nl, evestor.nl, fx.nl, geld.nl, independer.nl, moneymagazine.nl, spaaraanbod.nl, spaarrentehulp.nl, spaarrente-internetsparen.nl, uw-spaarrente.nl en vanspaarbankveranderen.nl.

We zijn natuurlijk trots dat we op twee onderdelen de hoogst haalbare score hebben kunnen behalen. En op het gebied van correctheid van de informatie zijn 5 van de 6 getoonde beste vergelijkingssites sites van HomeFinance of sites waar HomeFinance mee samenwerkt, te weten actuelerentestanden.nl, spaarrentehulp.nl, spaarrente-internetsparen.nl en vanspaarbankveranderen.nl . Een resultaat waar we niet anders dan heel blij mee kunnen zijn.

Hoe we op de andere onderdelen exact gescoord hebben is nog niet bekend, daar de NMA in het rapport alleen de best scorende vergelijkingssites getoond heeft. Maar zodra daarover meer bekend wordt, zullen we natuurlijk nader onderzoek en actie ondernemen om ook op die onderdelen de hoogst mogelijke score te behalen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.