Hypotheken Huizenmarkt
Gepubliceerd op: vrijdag 22 februari 2013 om 15:39
Zelf de verschillen berekenen
Het nieuws staat er vol van: de nieuwe hypotheek, die Minister Blok heeft aangekondigd om het met name de starters makkelijker te maken, om een eigen woning te kopen en de maandlasten beter te kunnen betalen.

In het nieuwe plan mag er naast de hypotheek een tweede hypotheek afgesloten worden om de maandlasten mee te verlagen. De rentelasten over deze tweede hypothecaire lening zijn niet aftrekbaar. Hiermee ontstaat dus eigenlijk de mogelijkheid om een deel van de aflossing niet daadwerkelijk te betalen, maar als het ware weer opnieuw te lenen.

HomeFinance.nl biedt nu ook de mogelijkheid om de maandlasten van deze nieuwe startershypotheek te berekenen. U kunt zien met welk bedrag u de maandlasten kunt verlagen en welke resthypotheek u daarmee overhoudt na 30 jaar. Ook is het mogelijk om de maandlasten en restschuld van de 100% annuïteitenhypotheek te vergelijken met de maandlasten en restschuld van deze nieuwe startershypotheek.

Ook hebben we een uitgebreide informatiepagina opgesteld waarin uitleg wordt gegeven over deze nieuwe hypotheekvorm. U vindt hier onder andere veel informatie over de startershypotheek als geheel en de 2 onderdelen van deze nieuwe hypotheek: de annuïteitenhypotheek en de gekoppelde tweede hypotheek.

Klik hier voor de nieuwe startershypotheek maandlastenberekening.
Klik hier voor meer informatie over de nieuwe startershypotheek maandlastenberekening.
Klik hier voor de maandlastenberekening van andere hypotheekvormen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.