Zorgverzekeringen
Gepubliceerd op: 26-11-2014 om 14:23

Ook dit jaar bieden wij een analyse van de zorgverzekeringen voor 2015

Het is inmiddels traditie: als het einde van het jaar nadert schrijven wij voor u een uitgebreide analyse over zorgverzekeringen. Vanaf nu tot het eind van het jaar heeft u immers de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken voor uw ziektekostenverzekering. Keuzes waardoor u flink kunt besparen op de premie, of juist een beter passende verzekering afsluit. Als u iets wilt veranderen aan uw zorgverzekering is dít het moment.

De zorgpremies voor 2015 zijn inmiddels allemaal bekend. De verhoudingen zijn niet meer hetzelfde als vorig jaar. De meeste zorgverzekeraars hebben hun premies verhoogd, maar een enkele kwam juist met een verlaging. Keuzevrijheid blijft een belangrijk onderwerp bij zorgverzekeringen. Om de premies te drukken bieden zorgverzekeraars goedkope budgetpolissen aan, waarbij u maar naar een zeer beperkt aantal zorgverleners kunt. Maar ook bij gewone polissen is de keuze niet altijd even uitgebreid. Volledig vrije keuze van zorgverleners wordt schaars en duur.

Toch hoeft u ook weer niet zo bang te zijn voor zo'n beperkte keuzevrijheid. Zijn er contracten met de zorgverleners waar u normaal gesproken naartoe gaat?  Dan is er niets mis met het kiezen voor een goedkope polis. Wel is het belangrijk om het goed na te kijken, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

In onze analyse vindt u alles over zorgverzekeringen in het algemeen. Nu is het tijd voor uw eigen analyse, voor uw persoonlijke situatie. Belangrijke aandachtspunten daarbij voor uw zorgverzekering in 2015:

  • De meeste premies zijn gestegen. Voor de basisdekking bij het verplichte eigen risico variëren ze van € 82,50 tot € 116,11.
  • Het verplichte eigen risico is gestegen van € 360 in 2014 naar € 375 in 2015. Kijk eens na hoeveel u van uw eigen risico verbruikt heeft in de afgelopen jaren! Is dat minder dan dit bedrag? Dan kunt u overwegen om te besparen door het eigen risico vrijwillig te verhogen.
  • De zorgtoeslag gaat voor de meeste mensen verder omlaag. Alleen met een inkomen beneden het minimumloon gaat uw zorgtoeslag omhoog.
  • Ga goed na hoe het geregeld is met de vrije keuze van zorgverleners. Waar kunt u terecht met volledige vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Onze volledige analyse van zorgverzekeringen in 2015 vindt u hier.

Heeft u vragen, aanvullingen, opmerkingen of tips? U helpt ons enorm als u deze plaatst in de reacties onder dit bericht. Zo komen we samen tot nog betere informatie voor iedereen die op zoek is naar de beste zorgverzekering voor 2015.

Wilt u liever direct de premies voor 2015 bekijken? Dan kunt u hier de zorgpremies en voorwaarden voor 2015 vergelijken

Aangemaakt door mevrouw Morris Faith op 04-11-2010 19:18

Weggehaald ivm spam

Aangemaakt door mevrouw Morris Faith op 04-11-2010 19:18

Weggehaald ivm spam

Aangemaakt door Herman op 14-10-2010 14:22

Ik ben het helemaal met je (en Jos) eens. De situatie rond consumptieve leningen en hypotheken is heel krom. Ten eerste beperkt een consumptieve lening de mogelijkheden enorm, en ten tweede kun je een dag na het afsluiten van de hypotheek gewoon weer een aanzienlijke lening krijgen. Wat meestal gebeurd in de praktijk is dat het consumptieve krediet voor het afsluiten van de hypotheek wordt afgelost met geld van anderen (bijv. ouders) en dat vlak na het afsluiten van de hypotheek gelijk weer een lening wordt afgesloten om de ouders weer terug te betalen. Onzinnige situatie. De AFM kennende zullen ze echter eerder de mogelijkheden nog verder beperken zodat je in de toekomst helemaal geen ruimte meer hebt. Nu is het natuurlijk wel de vraag of je een huis moet kopen als je consumptieve leningen hebt. Ik ben zelf van mening dat je alleen een eigen huis moet kopen als je een bufferteje in de vorm van spaargeld hebt. Anders heb je bij tegenvallers (ontslag, wasmachine die kapot gaat, etc.) al heel snel een probleem. Herman

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.