maandag 1 juni 2015, 16:20
#huizenmarkt #hypotheek

Na Lloyds Bank verlagen ook Rabobank en Hypotrust de hypotheekrente weer

De hypotheekrente lijkt, na de kleine stijging van 2 weken geleden, niet verder omhoog te gaan. De eerste verlagingen van de hypotheekrente zijn inmiddels alweer doorgevoerd. En dat terwijl meerdere hypotheekbanken nog niet eens hun eerste renteverhoging doorgevoerd hadden.

Als het over hypotheekrentewijzigingen gaat, dan was de afgelopen week 1 van de rustigste weken in tijden. Lloyds Bank verlaagde op donderdag de hypotheekrente, terwijl ING de actiekorting bij hypotheken voor 12 jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) per afgelopen zaterdag liet vervallen. Daardoor steeg deze rente met 0,3%.

Vandaag verhoogde ASR WelThuis de hypotheekrentes met 0,05%. Maar opvallender waren de verlagingen bij Rabobank en Hypotrust. Rabobank verlaagde de hypotheekrentes vanaf 8 tot en met 10 jaar met 0,10%. Het was diezelfde Rabobank die 2 weken geleden als 1 van de eerste banken de hypotheekrente verhoogde.

Nog opvallender was de renteverlaging bij Hypotrust. Zij verlaagden bij de Goede Start Hypotheek sommige rentes met 1,3%. Voor een Goede Start hypotheek met NHG, 10 jaar vast, moest gisteren bij Hypotrust nog 4% betaald worden. Vandaag is dat nog maar 2,7%. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat Hypotrust de rente bij deze hypotheek sinds oktober 2014 niet meer verlaagd heeft, terwijl andere banken meerdere verlagingen doorgevoerd hebben.

De kapitaalmarktrente, vaak richtinggevend voor de hypotheekrente, lag 29 mei op 0.69%. 14 mei was dat nog 0,87%. Ook deze rente is dus ten opzichte van de recente stijgingen toch weer gedaald. Mogelijk volgt de hypotheekrente deze daling al, maar dat zou dan wel sneller zijn dan normaal het geval is. Meestal zitten er meerdere weken tussen voordat de hypotheekrente een daling van de kapitaalmarktrente volgt.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.