Zorgverzekeringen
Gepubliceerd op: vrijdag 9 december 2016 om 12:38

Alle informatie die u nodig heeft om uw zorgpolis voor 2017 te kiezen

Ieder jaar stelt HomeFinance een uitgebreid zorgrapport op. In dit zorgrapport wordt stap voor stap uitgelegd hoe een consument de beste zorgverzekering voor het nieuwe jaar kan kiezen. Alle belangrijke zaken rondom de basisverzekering, het eigen risico en de dekkingen in een zorgpolis worden in het rapport besproken. Vandaag is het zorgrapport 2017 gepubliceerd.

Bekijk nu het volledige zorgrapport 2017.

Basiskennis van zorgverzekeringen

Keer op keer blijkt dat consumenten niet heel veel weten over zorgverzekeringen. Toch maken ze ieder jaar een keuze voor een zorgpolis waar ze bijna altijd meer dan € 1000 voor betalen. En meestal heel veel meer dan dat, omdat het overgrote deel van Nederland niet alleen een basisverzekering heeft. Wie een behoorlijke dekking wil voor tandartskosten, fysiotherapie, brillen/contactlenzen en eventueel ook alternatieve geneeswijzen heeft daar een aanvullende zorgverzekering voor nodig - met bijbehorende extra kosten.

Stijgende premies

De zorgpremies stijgen flink komend jaar, waardoor het jaarbedrag voor de zorgverzekering alleen maar omhoog gaat. Bovendien is de kans groot dat deze stijging de komende jaren verder door zal zetten. De verzekeraars houden de zorgpremie voor 2017 immers kunstmatig laag door in te teren op de reserves. Bovendien is er steeds weer de discussie over het verlagen of afschaffen van het eigen risico. Ook dat zal een verdere premiestijging tot gevolg hebben. Die kan zomaar nog met € 40 oplopen. Per maand, voor alleen de basisverzekering.

Hulp bij besparen op zorgpremie

Het is dan ook in veel huishoudens meer dan welkom om te besparen op de zorgverzekering - maar wel zonder dat er teveel risico wordt genomen omtrent onverwachte kosten. Het zorgrapport van HomeFinance helpt bij het begrijpen van het systeem van zorgverzekeringen en de mogelijkheden om te besparen op de zorgpremie. Veel huishoudens kunnen met enkele eenvoudige beslissingen al flink besparen.

Grote premieverschillen = veel winst bij overstappen

Dit jaar hebben de samenstellers van het rapport uitgebreid gekeken naar de premieverschillen tussen zorgverzekeringen. Niet alleen naar de verschillen voor 2017, maar ook naar de premies die de zorgverzekeraars in het verleden hanteerden. Op HomeFinance kan men nu van elke verzekering terugkijken naar de historische premies. En de gemiddelde premies van zorgverzekeringen in de loop der jaren met elkaar vergelijken. Dat geeft de mogelijkheid om een stabiel goedkope zorgverzekering te vinden. Zo hoeft de consument zich - bij ongewijzigde omstandigheden - niet ieder jaar uitgebreid in zorgverzekeringen te verdiepen.

Neutrale info helpt bij goed vergelijken

In de maand december vliegen de zorgverzekeringen de consument ieder jaar weer om de oren. Niet alle informatie en vergelijkingen zijn even neutraal en onafhankelijk. Dit zorgrapport biedt neutrale basisinformatie die het de consument gemakkelijker maken om een passende vergelijking van zorgverzekeringen te maken.

Heeft u nog vragen, opmerkingen of verbeteringen nadat u het zorgrapport 2017 heeft gelezen? U kunt dan een reactie plaatsen onder dit bericht.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.