Overige Huizenmarkt
Gepubliceerd op: woensdag 21 december 2016 om 10:31

Slimme meter bespaart alleen met advies

De belofte rondom de energiebesparing die slimme energiemeters zouden opleveren is nog lang niet waargemaakt. Uit onderzoek blijkt nu dat het verbruik meer zou kunnen dalen door middel van een maandelijkse email met persoonlijke bespaartips.

Slimme energiemeter

Energiebedrijven hebben voorgespiegeld dat het gebruik van een slimme energiemeter zo'n 3,5% aan energie zou besparen. In de praktijk blijkt uit een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving dat er vooralsnog maar 1% bespaard wordt. Het advies van het Planbureau was om naast de slimme meter ook te gaan experimenteren met het inzetten van energieverbruiksmanagers, zoals in-home displays.

Persoonlijk bespaaradvies

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energiemaatschappij NLE hebben samen een onderzoek gedaan in de regio Groot-Rijnmond. Daarbij bleek dat huishoudens die eens per maand een persoonlijke email krijgen met tips over hoe zij energie kunnen besparen, hun verbruik met gemiddeld 3% verlagen. Een wekelijkse of tweewekelijkse mail levert nog meer besparing op: 5 à 6%, maar de deelnemers waren hier niet enthousiast over.

Besparing met combinatie

De combinatie van een slimme meter en een maandelijkse email levert een jaarlijkse besparing op van € 33 tot € 66 op, heeft NLE berekend.

Aangemaakt door Herman op 15-01-2011 11:50

Ik ben het volledig met je eens. Het is belangrijk dat je mensen waarschuwt voor de risico's van arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Het is ook logisch om te proberen om je klanten te beschermen tegen deze risico's. Het is echter niet zo dat de verzekeringen die hiervoor op de markt een goede bescherming opleveren. De kans is gewoon erg groot dat je klant denkt dat hij of zij goed verzekerd is, maar ondertussen bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid nog steeds in veel situaties geen dekking heeft of maar een beperkte (geen volledige of maar een kortlopende) dekking. Heel lastig dit!! Groeten, Herman

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.