Verzekeringen algemeen Overige economische ontwikkelingen
Gepubliceerd op: vrijdag 23 december 2016 om 11:34

Verhoogd bod wordt wel geaccepteerd

Verzekeraar Delta Lloyd komt in handen van de NN Group (Nationale Nederlanden). Een eerder bod van NN werd nog afgewezen. Nu het bod verhoogd is gaat Delta Lloyd wel akkoord met de overname.

Grootste verzekeraarsovername

Drie maanden lang hebben ze onderhandeld over de overname. Het is de grootste overname ooit in de Nederlandse verzekeringswereld: Delta Lloyd wordt ingelijfd door Nationale Nederlanden. Andere gegadigden die interesse hadden in een overname van Delta Lloyd - Vivat en ASR - zijn al in een vroeg stadium afgehaakt. NN deed eerder een bod dat door Delta Lloyd werd afgewezen. Met een iets hoger bod gaat het bestuur van Delta Lloyd wel mee.

Samenvoeging: efficiencywinst en banenverlies

Door de overname kan er een flinke kostenbesparing gerealiseerd worden. De schadebedrijven van DL en NN worden samengevoegd, net als de beide levenbedrijven. Ook hebben beide verzekeraars een vermogensbeheertak. Tel daar het verwijderen van dubbelfuncties in de directie bij op en de verwachting is dat behoorlijk bespaard kan worden. Dat dit arbeidsplaatsen gaat kosten is een logisch gevolg - er is nog niets gezegd over het aantal banen dat verloren gaat.

Aangemaakt door MartijnD op 16-01-2011 20:31

Contant betalen is nog steeds het voordeligste, Sjaak de link spammer... :)

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.