Sparen
Gepubliceerd op: woensdag 28 december 2016 om 14:38

ABN Amro verlaagt rente op sparen nog verder

De spaarrente is enorm laag. Diverse banken vergoeden niet meer rente dan een schamele 0,30% op direct opvraagbaar spaargeld. ABN Amro haalt er nog een beetje vanaf: per 31 december staat de rente daar op 0,25%.

Nieuwe ronde van verlagingen spaarrente?

Dit kan een teken zijn dat er een nieuwe ronde van renteverlagingen op spaarrekeningen op komst is. Een verlaging van de spaarrente bij één van de grootbanken houdt doorgaans in dat de anderen gaan volgen. ING (tot € 25.000) en Rabobank vergoeden op dit moment hetzelfde als ABN Amro: ook 0,30%. De kans is groot dat zij binnenkort eenzelfde verlaging aankondigen.

Contrast met stijgende hypotheekrente

Ondertussen blijven de hypotheekrentes stijgingen vertonen. Als spaarders zich afvragen waarom de rente op hun spaarrekening niet meestijgt met de hypotheekrente is de boodschap steevast dat beide rentes op een heel verschillende manier worden vastgesteld.

Ruim hogere spaarrente mogelijk

Wie spaargeld heeft staan bij ABN Amro (of ING, of Rabobank) kan heel gemakkelijk een hogere spaarrente realiseren. Een snelle vergelijking van spaarrekeningen levert direct op dat een rente van 0,60% bij Nationale Nederlanden en Argenta mogelijk is. Knab biedt zelfs een spaarrente van 0,70% op dit moment.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.