Zorgverzekeringen
Gepubliceerd op: vrijdag 30 december 2016 om 14:56

Zorgverzekering zou langer moeten lopen dan één jaar

In een interview met NRC vraagt André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zich af of we niet toe moeten naar zorgverzekeringen die langer lopen dan één jaar. De zorgverzekeraars zijn hier voorstander van.

Ieder jaar wisselen

Op dit moment lopen zorgverzekeringen steeds voor een periode van één jaar. Ieder jaar op 1 januari hebben Nederlanders de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Vorig jaar wisselden 1 miljoen verzekerden van polis, nadat ze aan het eind van het jaar druk waren met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Meerjarenafspraken

Dat zouden zorgverzekeraars graag anders zien. Zij maken zelf meerjarenafspraken met ziekenhuizen, stelt Rouvoet, dus langer lopende zorgpolissen zouden volgens de verzekeraars heel logisch zijn. Dat zou volgens hen rust geven voor zowel de verzekerden als de verzekeraars.

Verzekeraars: belangenbehartiger van verzekerden

Rouvoet geeft verder aan niet blij te zijn met de houding van de politiek tegenover zorgverzekeraars. Voor het publiek zijn zorgverzekeraars 'een natuurlijke pispaal', terwijl ze in de ogen van de oud-voorman van de ChristenUnie juist 'hoeder van de solidariteit' zijn. De politici wakkeren de negativiteit over zorgverzekeraars bij het Nederlandse publiek aan. Ze vertolken niet de onvrede van het volk, ze maken deze onvrede erger: Met onjuiste beelden, met halve waarheden en hele onwaarheden.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.