Hypotheken Huizenmarkt
Gepubliceerd op: maandag 2 januari 2017 om 13:22

Obvion verlaagt tarief voor hypotheken

De start van het nieuwe jaar brengt direct een interessante ontwikkeling bij de hypotheekrente. Geheel tegen de trend van de laatste tijd in komt Obvion met een renteverlaging.

Stijgende hypotheekrente

De afgelopen anderhalve maand was de richting van de hypotheekrente helder. Alle geldverstrekkers verhoogden de tarieven voor hun hypotheken. Deze rentestijging had direct gevolgen voor het vertrouwen dat consumenten hebben in de woningmarkt: dat daalde duidelijk.

Renteverlaging Obvion

Per vandaag zien we echter een verrassende ontwikkeling bij Obvion. Voor een goed begin van het nieuwe jaar verlaagt deze geldverstrekker haar hypotheekrentes als volgt:

  • 2 en 5 jaar: -0,20%
  • 6 t/m 12 jaar: -0,15%
  • 15 jaar: -0,10%
  • 20 jaar: -0,05%

Andere geldverstrekkers verhogen

Er is echter nog geen reden tot juichen voor huizenkopers. Naast de verlaging van de hypotheekrente bij Obvion zijn er verschillende verhogingen binnengekomen. Op 30 december verhoogden NIBC, IQWOON en BijBouwe hun hypotheekrente nog, en per vandaag doen Delta Lloyd en Conservatrix hetzelfde. De verlaging van Obvion kan dus een actie zijn die op zichzelf staat en geen algemene verlagingsronde inluidt.

Vergelijk nu zelf de actuele hypotheekrentes

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.