vrijdag 10 februari 2017, 15:26
#sparen

ASR verhoogt rente op spaarrekening

Al geruime tijd hebben de spaarrentes alleen maar een dalende lijn gevolgd. Alleen op deposito's was er de laatste tijd heel sporadisch sprake van een kleine renteverhoging - voor direct opvraagbare spaarrekeningen meldden de banken alleen verlagingen. Aankomende maandag wordt deze trend doorbroken door ASR Bank.

Hogere spaarrente bij ASR

Op dit moment vergoedt ASR Bank op haar internetspaarrekening een rente van 0,5%. Dat is net wat lager dan de hoogste rente zonder voorwaarden op dit moment - die staat op 0,55% bij Knab, NIBC Direct en LeasePlan Bank. Per 13 februari 2017 verhoogt ASR deze 0,5% naar 0,6%.

Nieuwe koploper hoogste rente

Daarmee wordt ASR Bank direct de nieuwe koploper bij de direct opvraagbare spaarrekeningen zonder voorwaarden. Een interessante vraag is of de huidige koplopers hierop gaan reageren door ook hun rente te verhogen.

Wat doet de concurrentie?

LeasePlan Bank kan de rente pas verhogen per 1 maart - daar worden de tarieven per maand vastgesteld. Knab en NIBC Direct kunnen er wel voor kiezen om ook snel een renteverhoging door te voeren, om hun koppositie niet te verliezen. Bij kleinere banken is een toppositie in de spaarrentevergelijking belangrijk om spaargeld aan te trekken en te behouden. Actieve spaarders switchen gemakkelijk van spaarbank als de rente elders hoger is.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.