Overige
Gepubliceerd op: vrijdag 24 maart 2017 om 11:19

Grootbanken maken betaalrekeningen duurder

De Consumentenbond heeft onderzocht hoe het gesteld is met de kosten van betaalrekeningen. Uit dit onderzoek bleek dat verschillende banken de kosten van hun betaalproducten verder hebben verhoogd.

ING Basispakket: 36% duurder in twee jaar

ING laat de sterkste kostenstijging zien. Per 1 januari werden de kosten van bijna alle betaalpakketten verhoogd. Het ING Basispakket werd maar liefst 18% duurder - waardoor dit pakket in twee jaar tijd 36% in prijs is gestegen.

Rabobank en Triodos verhogen per 1 april

Klanten van de Rabobank gaan per 1 april meer betalen voor hun betaalrekening: een verhoging van € 1,20 per jaar. Dit komt neer op een prijsstijging van 8%. Ook Triodos verhoogt per die datum de kosten met € 1,20. De duurzame bank zet echter ook een positieve stap: de rente bij rood staan gaat omlaag van 12% naar 10%.

ABN Amro al eerder omhoog

Bij ABN Amro gingen de kosten van het BetaalGemak Max pakket al in juli 2016 omhoog en werd de rentevergoeding over een positief saldo verlaagd van 0,5% naar 0,2%. Dat is lager dan de vergoeding bij ASN Bank (0,3%) en SNS Bank (0,4%).

Aangemaakt door MartijnD op 27-01-2011 16:33

@Hans Tegenstanders van downloaden komen altijd met dit soort autodiefstal vergelijkingen met eindeloze/zinloze discussies als gevolg. Het is gewoon niet een en hetzelfde. Punt. :) "Het feit dat in Nederland niet tegen al dit soort diefstal hard wordt opgetreden (we gedogen ons suf) en dat in Nederland soms onzinnige wetten gelden is een waarheid als een koe. Maar dat als argument gebruiken om maar illegaal te gaan downloaden is mijns inziens een zwaktebod." Nogmaals, downloaden is juridisch gezien NIET illegaal. Of het moralistisch gezien wel of niet verwerpelijk is, is een andere discussie. Nederland is niet het enige land waar deze situatie zo is, dus het is geen specifiek "gedoog" issue. De wetgeving loopt hier gewoon op achter. En waarom zouden we als 'eenvoudige burgers' geen gebruik maken van deze mazen in de wet? Dat is dagelijks praktijk wat we met name bij witte-boorden criminaliteit zien (bankiers/politici) ten kosten van deze zelde burgers. Daar zouden we ons druk over moeten maken, niet over download geneuzel. Eerlijk gezegd, interesseert het me weinig tot niets of de 'platenindustrie' minder inkomsten heeft vanwege illegale downloads (overigens ook discutabel). De artiesten krijgen hun inkomsten toch met name uit optredens en merchanidise.

Aangemaakt door Hans op 27-01-2011 15:38

Op het moment dat jij een auto buiten ziet staan met de sleutel erin vind je het dus ook normaal dat je hem meeneemt? Het feit dat het makkelijk is om software/muziek te downloaden (terwijl de rechthebbende daar geen toestemming voor gegeven heeft) of een OV-kaart te kraken, betekent niet dat het "normaal" is: het is gewoon diefstal. Punt. Het feit dat in Nederland niet tegen al dit soort diefstal hard wordt opgetreden (we gedogen ons suf) en dat in Nederland soms onzinnige wetten gelden is een waarheid als een koe. Maar dat als argument gebruiken om maar illegaal te gaan downloaden is mijns inziens een zwaktebod. H

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.